ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ROCK LIVE ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

"ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΤΤΕΙΝ ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ -ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ" @MYLOS CLUB, 26/05 ΤΕΤΑΡΤΗ

Η Φιλοσοφική θεωριση του Αναρχισμου και η αντιπαραθεση του με το Φύσικο νόμο.
… Η Ελληνική φιλοσοφία, πάντα στηρίζονταν στην ιδέα της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης ισότητας. Γι’ αυτό και ενδιαφέρονταν για την ενοποίηση των γενικών αρχών της Φυσικής αρμονίας με τον ανθρώπινο νόμο. Η άμεση Δημοκρατία, πηγάζουσα απ’ ευθείας από την περί φύσης αντίληψη των Ελλήνων, αποτελεί τη μοναδική ίσως σύμπλευση, φυσικού και ανθρώπινου νόμου. Η υπερίσχυση του ανθρώπινου νόμου, με τα επακόλουθά της, δηλαδή τη συγκεντρωτική εξουσία, την υποταγή στους νόμους των λίγων, αλλά και την κοινωνική ανισότητα, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση της ιδεολογίας του αναρχισμού. Στην ιστορία των κοινωνικοπολιτικών ιδεών, τίποτε δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη σύγχυση στους ειδικούς, (αλλά και στο κοινό), όσο η Αναρχική διδασκαλία. Ο αναρχισμός καλύπτει τόσες πολλές ξεχωριστές αντιλήψεις και τάσεις, ώστε είναι πολύ δύσκολο να τις αναγάγουμε όλες σ’ έναν κοινό παρονομαστή.
Δεν είναι μια καθορισμένη επιστημονική θεωρία, αλλά μια μαζική (αλλά και μεμονωμένη) ιδεολογία, χρωματισμένη με πολλά κοινωνικοπολιτικά και μερικές φορές με θρησκευτικά στοιχεία, όπως ο αναρχισμός του Τολστόι. Γενικά ο αναρχισμός, είναι μια προσπάθεια να θεμελιωθεί η δικαιοσύνη και η αμοιβαιότητα σ’ όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, με την πλήρη εξαφάνιση του κράτους, ή το δυνατόν μεγαλύτερη ελάττωση της δραστηριότητάς του. Με τελικό αποτέλεσμα, την αντικατάστασή του από μια ολωσδιόλου ελεύθερη και αυθόρμητη συνεργασία των ατόμων.
Η αναρχική θεωρία, στηρίζεται κατά βάση, στη διδασκαλία των Ελλήνων Κυνικών, που πρώτοι διατύπωσαν τις ιδεολογικές αρχές της. Θεμελιωτής της κυνικής θεωρίας υπήρξε ο Αντισθένης. Ο καλύτερος μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Διογένη. … Από τα πνευματικά δημιουργήματα του Διογένη (είκοσι περίπου), δε σώθηκε τίποτα. Τα κατέστρεψε η εξουσιαστική σκοπιμότητα και ο σκοταδισμός. Στοιχεία για τη ζωή και το έργο του, έχουμε από μεταγενέστερους φιλοσόφους και ιστορικούς.
Η διδασκαλία του Διογένη, συνδύαζε την θεωρία με την πράξη και διερμήνευε την βαθιά κοινωνική αντίδραση (των λαϊκών στρωμάτων της εποχής), κατά του πλούτου και της ακόρεστης πλουτομανίας, των ανωτέρων τάξεων. Στον πνευματικό τομέα, στηρίζονταν, στη σοφία, στην ελευθερία και στην ηθική. Από την ηθική, απομάκρυνε κάθε μεταφυσική σχολαστικότητα και χρησιμοποίησε μόνο τη λογική για να απορρίψει, ως ανεδαφικό οραματισμό τη θεωρία των Ιδεών, με την οποία ο Πλάτωνας θάμπωνε τους διανοούμενους της Αθήνας.
…Οι Κορίνθιοι, τον έθαψαν κοντά στην πύλη, που οδηγούσε στον Ισθμό. Στήσανε στον τάφο του μια μαρμάρινη κολώνα από πάριο μάρμαρο με ένα σκύλο στην κορυφή. Πάνω σ’ αυτήν γράψανε: «Ακόμα και ο χαλκός φθείρεται από το χρόνο αλλά τη δική σου δόξα, καμιά εποχή δεν θα σβήσει, Διογένη. Γιατί μονάχα εσύ δίδαξες στους θνητούς, να ζουν με λίγα κι ανάλαφρα να παίρνουν της ζωής το δρόμο».
Κι από κάτω την προσφιλή αρχή των Κυνικών:
«Τύχη μεν θάρσος, νόμω δε Φύσιν, πάθει δε λόγον».
Νικόλας Άσιμος. …Η Αναρχία σου φίλε, μας οδηγεί στο χάος. -Μα από το χάος προήλθαν τα πάντα. Έτσι δε μας λέει ο Ησίοδος; Για μένα δεν υπάρχει ιδεολογικό μονοπάτι, γιατί έφτασα στο τέρμα. Θα εκφράσω τις απόψεις μου μέσα από τη μουσική μου και τους στίχους μου.
Χωρίς βία, με την αφέλεια των μικρών παιδιών και την αγνότητα των ζώων. Τίποτα δεν με πτοεί, ακολουθώ το δρόμο που μου όρισε η Φύση. ¨Παραχάραξον το νόμισμα¨. Ότι στραβό κι’ ανάποδο αντιλαμβάνομαι σ’ αυτή τη ζωή, θα το χλευάζω και θα το τραγουδάω. Από τον ψιλοκαυγά του ζευγαριού και τη συζυγική απιστία, μέχρι την ανθρώπινη αναλγησία και την κοινωνική κατάκριση…

Στον Νικόλα Άσιμο:
Για τους πολλούς ‘‘η σιωπή είναι χρυσός.’’ Για μερικούς, τους διαφορετικούς από εμάς, η σιωπή σημαίνει συναίνεση και συγκάλυψη. Γι’ αυτούς, τους ‘‘απολωλότες από την αγέλη,’’ η Ελευθερία της Σκέψης και του Λόγου, αλλά και η Ανυποταγή, αποτελούν τη μόνη εγγύηση και το μοναδικό τεκμήριο, της αληθινά ελεύθερης προσωπικότητας. Γιατί να είναι τόσο ακριβοθώρητοι;

Μια αρμονική σύνδεση Λόγου και Μουσικής.
Κείμενα: Γιώργος Δαδαμόγιας. Συνεργάζεται η Νικολέτα Μάρτου.
Μουσική σύμπραξη: Μανώλης Χατζημανώλης, τραγούδι κιθάρα. Θανάσης Μπιλιλής πιάνο.
1. Ο χρησμός που έδωσε η Πυθία στο νεαρό Διογένη. Νόμισμα (ρήμα νέμω) σημαίνει και νόμος, έθος, έθιμο, θεσμός.

Μουσική σύμπραξη
Μανώλης Χατζημανώλης-Κιθάρα Φωνή
Θανάσης Μπιλιλής-Πιάνο
Κείμενα-Γιωργος Δαδαμόγιας
Συνεργάζεται η Νικολέτα Μάρτου

Προπώληση
Έναρξη: 21.00, Είσοδος:10 ευρώ
Μυλος Club, Ανδρ.Γεωργίου 56,Θεσσαλονίκη

Tηλ.2310510081
Kazandb productions
...................

we gonna have a house party!!!

Βινύλια από τον Sunshine Pedro, Soulmates Live openning act, main event The Blues bug ftr. Yvette. It's a funk soul pure New York party!!! από τις 8:00 θα είμαστε εκεί, γύρω στις 10 ξεκινάνε τα Live ..και όσο πάει :)))
Ημερομηνία: Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
Ώρα: 8:00 π.μ. - 6:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ALL DAY BAR @ THE MALL Μαρούσι - Nex to Village Cinemas

.....................

stand up Αποχαιρετιστήριο (Ο Μαρκησιος Ντε Σαντ για παιδιά)

Για Πέμπτη τελευταία, ο Όσκαρ Γουάιλντ, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νίτσε, ο Σουπερ ήρωας γείτονας μου και μια κοπέλα με σπάνιες σεξουαλικά μεταδιδόμενες αρρώστιες καλούνται να συνυπάρξουν μέσα σε ένα μικρόφωνο. Μαζί τους νεκρά ζώα, standup comedy και η Mona Lisa σε έναν ρόλο έκπληξη. Κουβάδες δακρύων, αποχαιρετισμών και χαμόγελων σε μια χρονιά που κλείνει. Θωμας Τσαλαπάτης - Κωστης Μαλούτας. χαιρετώντας εναν χώρο, χαιρετώντας εναν χρόνο και μια αρχή.Υο!
Έναρξη: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
Οδός: ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, Κυψέλη (είσοδος 3 ευρώ)

.......................

LIVE @ ΡΥΘΜΟΣ stage 27/5/2010 (22:00)

Σε ένα μοναδικό show, με rock και pop μελωδίες , video projections , special guests και εγγυημένη διασκέδαση, το συγκρότημα παρουσιάζει για πρώτη φορά κομμάτια από το επερχόμενο EP του !

Παράλληλα διασκευάζει σημαντικά τραγούδια της μουσικής σκηνής από όλες τις δεκαετίες...

Το event θα "ανοίξει" σε funky ρυθμούς το συγκρότημα Στην BanDa !
.........................

Φοιτητικό show

το show αυτο θα περιεχει τα παντα:
* live μουσική
*projections
* stand up comedy
συμμετέχουν :
Θεατρική ομαδα ΣΤΕΓ Δραμας
Μουσικη ομαδα του ΤΕΙ Καβάλας
Μουσική ομαδα του ΤΕΙ Δράμας
Είσοδος ελεύθερη!!!! σας περιμένουμε ολους εκει !!
.....................

TRAVEL MIND SYNDROME/FREQUENCY ON
starts: 21.00
entrance: 10 €

Από το East Acton του Λονδίνου στην Αγία Παρασκευή, οι TRAVEL MIND SYNDROME, εγκαινίασαν με βρετανικό αέρα τη νέα χρονιά για το Jumping Fish, με το τραγούδι του μήνα Ιανουαρίου “Breeze of Light”.
Με ιστορία που μοιράζεται ανάμεσα σε Αθήνα και Λονδίνο, άρχισαν να δίνουν το παρών στην εγχώρια alternative indie rock σκηνή από το 2006. Βασικό χαρακτηριστικό του ήχου τους είναι η μίξη πολλών διαφορετικών στοιχείων με ιδιαίτερη έμφαση στην μελωδία, έχοντας επιρροές από Muse, Kasabian και Coldplay.
Σήμερα βρισκονται και πάλι στην Αθήνα όπου και ετοίμασαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο "East Acton to Saint Friday", τίτλος που περιγράφει τη μέχρι τώρα πορεία τους και το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Οι FREQUENCY ON είναι μια indie-post μπάντα που δημιουργήθηκε το 2009 στην Αθήνα. Τα μέλη της έχουν συμετάσχει στο παρελθόν σε πολλά γνωστά σχήματα της Ελληνικής underground σκηνής όπως Closer, Surf Jazzer, Κωνσταντίνος Β, Matisse, Cloudscape, Gravitysays i, Goya's Dream. Τον τελευταίο χρόνο έχουν παρουσιάσει ζωντανά το υλικό τους σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας όπως Sixdogs, Ροντέο club, After Dark music club. Η δυναμική σκηνική τους παρουσία, τα χορευτικά κιθαριστικά τους riff, οι ξεσηκωτικοι ρυθμοί και οι κολλητικές pop μελωδίες τους καθιστούν μιά μεγάλη ελπίδα για την Αθηναϊκή σκηνή.
Οι Frequency On είναι οι Ανδρέας Ιωάννου, Θάνος Αντωνόπουλος και Χατζημήτρος Δημήτρης.




..................

Οι BUZZ στο BAT CITY


Οι BUZZ για πρώτη φορά στο Bat city bar, θα σας ταξιδέψουν σε καταιγιστικούς rock funk ρυθμούς.(Δ Σινογιαννης lead guit vocals Σ Κανελλος rhythm guit lead vocal Δ Μουταφης bass Γ Σαρικος drums).Guest ο Τακης Δρακοπουλος στο τενορο σαξοφωνο.

Έναρξη: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010 στις 10:30 μ.μ.

Τοποθεσία: Athens Greece
Οδός: aleksandras 11
Πόλη: Athens, Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου