ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...5 Ιουνίου

5 Ιουνίου 1947 Γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας, ο κιθαρίστας και μπασίστας Tom Evans (Thomas Evans, Jr. 1947-1983). Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Inbeateens, Calderstones, The Iveys. Υπέγραψαν με την Apple Records, των The Beatles, το 1968 και το 1969 άλλαξαν το όνομα τους σε Badfinger. Τη ίδια χρονιά, ο Paul McCartney του έδωσε το τραγούδι "Come and Get It" το οποίο ήταν και η πρώτη τους επιτυχία. Η μεγάλη αναγνώριση ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του '70, με επιτυχίες όπως: "No Matter What", "Day After Day" και "Baby Blue". Ο Evans συνυπόγραψε μαζί με τον συνεργάτη του, Peter Ham, ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια της rock, το "Without You". Έγινε Νο1 και διασκευάστηκε τα επόμενα χρόνια από εκατοντάδες καλλιτέχνες.

5 Ιουνίου 1954 Ο Βρετανός ντράμερ Nicko McBrain (Michael Henry McBrain) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Είναι δημοφιλής από τη συμμετοχή του στο Heavy metal συγκρότημα Iron Maiden από το 1982 και μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει μαζί τους 19 άλμπουμ.

5 Ιουνίου 2002 Ο Αμερικανός μπασίστας Dee Dee Ramone (Douglas Glenn Colvin 1951–2002) βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Los Angeles, από υπερβολική δόση ηρωίνης. Υπήρξε μέλος και ιδρυτικό μέλος του Punk-rock συγκροτήματος The Ramones από το 1974 έως το 1989. Είχε γράψει τους στίχους σε τραγούδια όπως "53rd & 3rd", "Commando", "Rockaway Beach", "Poison Heart", κ.α.

5 Ιουνίου 1957 Κυκλοφορεί το τραγούδι "Susie Q" με την φωνή του Dale Hawkins. Έφτασε μέχρι τα Νο27 του US Billboard Hot 100. Η πιο γνωστή εκτέλεση του τραγουδιού είναι αυτή του συγκροτήματος Creedence Clearwater Revival που ηχογραφήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1968.

5 Ιουνίου 1977 Το κατοικίδιο του Alice Cooper και μέλος της μπάντας του, ένας βόας σφιγκτήρας, πέθανε όταν ο αρουραίος που προορίζονταν για γεύμα του, τον δάγκωσε. Ο Cooper θα κάνει οντισιόν με σκοπό να βρει τον αντικαταστάτη του, μιας και ήταν μέρος του σόου που παρουσίαζε...

5 Ιουνίου 1983 Οι U2 δίνουν συναυλία στο Red Rocks Amphitheater του Colorado των Η.Π.Α., η οποία ηχογραφείται και κινηματογραφείται. Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο σε βινύλιο και βιντεοκασέτα. Περιέχει τραγούδια όπως: "Sunday Bloody Sunday", "New Year's Day", "Gloria", "Party Girl", κ.α. Το 2008 με την επιμέλεια του κιθαρίστα του συγκροτήματος The Edge και μετά από ψηφιακή επεξεργασία θα κυκλοφορήσει σε dvd.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου