ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...6 Ιουνίου

6 Ιουνίου 1960 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Steve Vai (Steven Siro Vai) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Στις αρχές του 1970 υπήρξε μαθητής του Joe Satriani και συνεργάστηκε στενά με τον Frank Zappa μέχρι το 1982 που ξεκίνησε σόλο καριέρα. Συνεργάστηκε και ηχογράφησε επίσης με καλλιτέχνες όπως οι David Lee Roth (Van Halen), John Lydon (The Sex Pistols), Whitesnake, Ozzy Osbourne, Dream Theater, Alice Cooper, Yardbirds, Motörhead, Alcatrazz, Eros Ramazzotti, κ.α. Την δεκαετία του '90 πραγματοποίησε συναυλίες, με δική του μπάντα, συνεργαζόμενος με τον δάσκαλο του Satriani. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 21 σόλο άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σαν μουσικός σε πάνω από 80. Έχει προταθεί για 8 βραβεία Grammy και έχει κερδίσει 3. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του.

6 Ιουνίου 2003 Ο Dave Rowberry (David Eric Rowberry 1940–2003), κιμπορτίστας του Βρετανικού συγκροτήματος The Animals, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 62 ετών στο διαμέρισμα του στο Λονδίνο από αιμορραγία στο στομάχι. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1965, μετά την αποχώρηση του Alan Price. Εκτός από μουσικός, βοήθησε τους Animals και σαν ενορχηστρωτής. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

6 Ιουνίου 1966 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones και το τραγούδι "Paint It Black". Είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο, Παρασκευή και 13. Ήταν μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards, ενώ το χαρακτηριστικό riff του τραγουδιού ανήκει στον κιθαρίστα Brian Jones. Έφτασε στην κορυφή των Αμερικάνικων και Βρετανικών Charts. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην θέση 174.

6 Ιουνίου 1970 Ο Syd Barrett δίνει την πρώτη του σόλο συναυλία μετά την αποχώρησή του από τους Pink Floyd, στο Olympia Exhibition Hall του Λονδίνου. Θα τον συνοδέψουν στην σκηνή ο David Gilmour στο μπάσο και ο Jerry Shirley στα τύμπανα. Ο ήχος ήταν πολύ κακός με αποτέλεσμα τα φωνητικά να μην ακούγονται. Οι τρεις τους έπαιξαν τέσσερα τραγούδια, λιγότερα από μισή ώρα δηλαδή, και στο τέλος του τέταρτου τραγουδιού, ο Barrett άφησε κάτω την κιθάρα του και αποχώρησε από την σκηνή.

6 Ιουνίου 2003 Σε μια συναυλία των Red Hot Chili Peppers και Snoop Dog στο Verizon Wireless Amphitheater του Charlottesville της Βόρειας Καρολίνα, ένας 26χρονος πεθαίνει από ηλεκτροπληξία όταν περπατά ξυπόλυτος σε μια βρεγμένη τσιμεντένια σκάλα κοντά στην σκηνή. Η συναυλία δεν σταμάτησε γιατί κανείς από τους υπευθύνους δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη. Η αστυνομία χαρακτηρίζει το ατύχημα "public accident".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου