ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...30 Μαίου

30 Μαίου 1955 Ο Βρετανός ντράμερ Topper Headon (Nicholas Bowen Headon) γεννήθηκε στο Bromley της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο punk-rock συγκρότημα The Clash. Ενσωματώθηκε μαζί τους το 1978 και από τότε συμμετείχε σε όλα τα άλμπουμ τους, μέχρι και το "Combat Rock" το 1982. Αποκαλείται και "The Human Drum Machine" λόγω των ξεχωριστών ικανοτήτων του στα τύμπανα.

30 Μαίου 1997 Ο Αμερικανός κιθαρίστας West Arkeen (Aaron West Arkeen 1960-1997) πέθανε σε ηλικία 36 ετών, στο Λος Άντζελες, από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Υπήρξε κιθαρίστας και μέλος της δημιουργικής ομάδας των Guns N' Roses συνυπογράφοντας τραγούδια όπως: "It's So Easy", "Bad Obsession", "The Garden", κ.α.

30 Μαίου 2003 Ο Βρετανός μουσικός παραγωγός Mickie Most (Michael Peter Hayes 1938-2003) πέθανε σε ηλικία 64 ετών στο Λονδίνο από σπάνια μορφή καρκίνου. Εργάστηκε σαν παραγωγός με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως The Animals, The Arrows, Donovan, Jeff Beck Group, Moody Blues, Brenda Lee, κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την σφραγίδα του στην παραγωγή: "The House of the Rising Sun" για το οποίο κέρδισε το 1964 το Grammy Award "Producer of the Year", "What'd I Say", "Hurdy Gurdy Man", κ.α.

30 Μαίου 1966 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία το τραγούδι των The Beatles, "Paperback Writer". Ήταν το ενδέκατο single του συγκροτήματος και είναι γραμμένο από τον Paul McCartney. Ανέβηκε στο No 1 του US Billboard Hot 100 όπου και παρέμεινε για δύο εβδομάδες.

30 Μαίου 1997 Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Neil Young προσπαθώντας να κόψει στη μέση ένα σάντουιτς με ζαμπόν, έκοψε τόσο άσχημα το δείκτη του αριστερού του χεριού που αναγκάστηκε να ακυρώσει την πανευρωπαϊκή περιοδεία.

30 Μαίου 2000 Στην πρώτη συναυλία των έξι που θα δώσουν οι Oasis στην Ευρώπη, χωρίς τον κιθαρίστα Noel Gallagher, ο τραγουδιστής Liam Gallagher λέει στο κοινό: "Oasis are a f*cking band, not just one person". Ο Noel είχε αποχωρήσει λίγες ημέρες νωρίτερα μετά από τσακωμό με τον αδερφό του.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου