ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...3 Ιουνίου

3 Ιουνίου 1939 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ian Hunter γεννήθηκε στο Shrewsbury της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του Βρετανικού glam-rock συγκροτήματος Mott the Hoople, το οποίο γνώρισε αναγνώριση την δεκαετία του '70. Το πιο δημοφιλές τραγούδι τους, "All the Young Dudes", το έγραψε γι αυτούς ο David Bowie το 1972. Αποχώρισε από το συγκρότημα το 1975 και συνεργάστηκε στενά με τον κιθαρίστα, τραγουδοποιό και ενορχηστρωτή Mick Ronson. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "Once Bitten Twice Shy". Ο Hunter συνεχίζει να δίνει το παρόν στα μουσικά δρώμενα μέχρι και σήμερα, πραγματοποιώντας συναυλίες και ηχογραφώντας αξιόλογα άλμπουμ όπως το "Rant" του 2001.

3 Ιουνίου 1942 Γεννήθηκε στο Chicago του Illinois, ο R&B τραγουδιστής και τραγουδοποιός Curtis Mayfield (Curtis Lee Mayfield 1942-1999). Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Impressions, με τους οποίους γνώρισε επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '60 με τραγούδια όπως: "Keep On Pushing", "People Get Ready", "It's All Right", κ.α. Αρκετά από τα τραγούδια του έγιναν σημαία του πολιτικού κινήματος των έγχρωμων στην Αμερική, γνωστό σαν Civil Rights Movement την δεκαετία του '60. Συγκεκριμένα το "Keep on Pushing" είναι ένα από τα τραγούδια που ήταν ταυτισμένο με τον Martin Luther King, Jr. Την δεκαετία του '70 ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 1972 κυκλοφόρησε ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ της μαύρης μουσικής, το "Super Fly", soundtrack της ομότιτλης ταινίας. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Gladys Knight & the Pips, Aretha Franklin, κ.α. Το 1995 τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award.

3 Ιουνίου 1972 Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το έβδομο άλμπουμ του συγκροτήματος Pink Floyd, με τίτλο "Obscured by Clouds". Χρησιμοποιήθηκε σαν soundtrack για την ταινία "La Vallée" του Γαλλοελβετού σκηνοθέτη Barbet Schroeder. Ήταν το τρίτο soundtrack άλμπουμ του συγκροτήματος, μετά το "The Committee" του 1968 και το "More" του 1969.

3 Ιουνίου 1972 Οι The Rolling Stones αρχίζουν την The Rolling Stones American Tour 1972 ή αλλιώς Exile On Main Street American Tour με μια συναυλία στο Vancouver του Καναδά. Δεκατρείς αστυνομικοί τραυματίζονται όταν δύο χιλιάδες θαυμαστές του συγκροτήματος προσπαθούν να εισέλθουν στο Pacific Coliseum χωρίς εισιτήριο...

3 Ιουνίου 1998 Οι Van Halen αναγκάζονται να ακυρώσουν την συναυλία τους στο club Docks του Αμβούργου της Γερμανίας, όταν κατά την διάρκεια του sound check ένα κομμάτι της οροφής πέφτει και τραυματίζει τον ντράμερ του συγκροτήματος, Alex Van Halen.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου