ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...20 Μαίου

20 Μαίου 1944 Ο μεγάλος Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης Joe Cocker (John Cocker) γεννήθηκε στο Sheffield της Αγγλίας. Το 1969 ήταν από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ του Woodstock. Την δεκαετία του '60 έγινε δημοφιλής διασκευάζοντας κυρίως τραγούδια των The Beatles. Το 1983 κέρδισε βραβείο Grammy "Best Pop Performance by a Duo" αλλά και το βραβείο Oscar "Best Original Song" για το τραγούδι "Up Where We Belong" που τραγουδούσε ντουέτο με την Jennifer Warnes και ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "An Officer and a Gentleman". Άλλες μεγάλες του επιτυχίες την δεκαετία του '80 ήταν τα τραγούδια: "You Can Leave Your Hat On" που ακούγονταν στην ταινία "9½ Weeks" και "Unchain My Heart". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "100 Greatest Singers", βρίσκεται στη θέση 97.

20 Μαίου 1954 Οι Bill Haley & His Comets κυκλοφορούν το τραγούδι "Rock Around the Clock". Αν και λίγο νωρίτερα ο Bill Haley είχε κάνει μεγάλη επιτυχία με το "Shake, Rattle and Roll", είναι το τραγούδι που σύστησε την Rock and Roll μουσική σε μεγαλύτερα ακροατήρια. Ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού ήταν "We're Gonna Rock Around the Clock Tonight!". Η επιτυχία θα έρθει ένα χρόνο περίπου αργότερα όταν θα περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας "Blackboard Jungle", επιτυχία που θεωρείται από πολλούς πως σημάδεψε το ξεκίνημα της rock εποχής. Το 1982 κέρδισε το βραβείο "Grammy Hall of Fame", το οποίο τιμάει ηχογραφήσεις τουλάχιστον 25 ετών και οι οποίες επηρέασαν με κάποιο τρόπο την Ιστορία της μουσικής.

20 Μαίου 1967 Ο Jimi Hendrix υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο στην Αμερική, με την Reprise Records. Στην Μεγάλη Βρετανία έχει είδη υπογράψει με την δισκογραφική εταιρεία Track/Polydor.

20 Μαίου 1996 Κυκλοφορεί παγκοσμίως το single των Metallica "Until It Sleeps", εκτός από την Βόρεια Αμερική όπου θα κυκλοφορήσει μία ημέρα αργότερα. Είναι μια δημιουργία των James Hetfield και Lars Ulrich. Το τραγούδι ήταν μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "Load".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου