ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...19 Μαίου

19 Μαίου 1945 O Βρετανός τραγουδοποιός και κιθαρίστας Pete Townshend (Peter Dennis Blandford Townshend) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Είναι περισσότερο γνωστός σαν μέλος του θρυλικού Βρετανικού συγκροτήματος The Who. Έγραψε τραγούδια όπως: "I Can't Explain", "My Generation", "Let My Love Open the Door", κ.α. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Grammy για το άλμπουμ των The Who, "Tommy" (στίχοι, μουσική), το Brit Award "Life Achievement" το 1983 και το 2008 τιμήθηκε με το Kennedy Center Honors για την προσφορά του στη μουσική. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς κιθαρίστες και τραγουδοποιούς του 20ου αιώνα.

19 Μαίου 1949 Ο μπασίστας και τραγουδιστής του Αμερικανικού συγκροτήματος ZZ Top, Dusty Hill (Joseph Michael Hill), γεννήθηκε στο Dallas των Η.Π.Α. Το 1969 ενσωματώθηκε στο συγκρότημα. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει 18 άλμπουμ και θεωρούνται ένα από τα πιο εμπορικά σχήματα στην Αμερική. Το όνομα του γράφτηκε, μαζί με των υπολοίπων του γκρουπ, στο Rock and Roll Hall of Fame το 2004. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Gimme All Your Lovin'", "Legs", "Sharp Dressed Man", "Sleeping Bag", κ.α.

19 Μαίου 1952 Ο πρωτοπόρος της Punk, τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Αμερικανικού συγκροτήματος The Ramones, Joey Ramone (Jeffrey Ross Hyman 1951-2001) γεννήθηκε στο Queens της Νέας Υόρκης. Οι Ramones συχνά αναφέρονται ως το πρώτο Punk συγκρότημα. Αν και δεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, επηρέασαν το κίνημα της Punk σε Αγγλία και Αμερική όσο κανείς άλλος. Δημοφιλή τραγούδια τους "Needles & Pins", "Somebody Put Something in My Drink", "Pet Sematary"κ.α. Το 2002, με την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του "Don't Worry About Me", γνώρισε επιτυχία με την διασκευή του τραγουδιού του Louis Armstrong, "What a Wonderful World".

19 Μαίου 1986 Ο Peter Gabriel κυκλοφορεί το πέμπτο του άλμπουμ, με τίτλο "So". Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Daniel Lanois. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Sledgehammer", "Big Time", κ.α. Το άλμπουμ του χάρισε δύο Brit Awards το 1987, "Best British Male Solo Artist" και "Best British Video" για το τραγούδι "Sledgehammer".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου