ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...18 Μαίου

18 Μαίου 1911 Ο πρωτοπόρος της Rock and Roll Big Joe Turner (Joseph Vernon Turner, Jr. 1911-1985) γεννήθηκε στο Kansas City του Missouri. Επηρέασε καλλιτέχνες όπως οι Elvis Presley και Little Richard. Αποκαλείται και "The Boss of the Blues". Πολλοί θεωρούν πως χωρίς την παρουσία του δεν θα είχε συμβεί τίποτε στην Rock and Roll μουσική. Το 1954 σκαρφάλωσε στην κορυφή των Αμερικάνικων Singles Chart με το τραγούδι "Shake, Rattle and Roll".

18 Μαίου 1980 Ο τραγουδοποιός, ποιητής και τραγουδιστής του βρετανικού συγκροτήματος Joy Division, Ian Curtis (Ian Kevin Curtis 1956-1980), αυτοκτονεί δι' απανχονισμού στο σπίτι των γονιών του στο Macclesfield της Αγγλίας, σε ηλικία 23 ετών. Πριν αφαιρέσει την ζωή του, είχε παρακολουθήσει την ταινία του Werner Herzog, "Stroszek", και είχε ακούσει το άλμπουμ του Iggy Pop "The Idiot". Το πτώμα του ανακάλυψε η γυναίκα του, το επόμενο πρωινό. Ο Curtis έπασχε από επιληψία και την εποχή εκείνη οι κρίσεις ήταν όλο και πιο συχνές. Το 2007, η ζωή του μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με την ταινία "Control" σε σκηνοθεσία του Anton Corbijn.

18 Μαίου 1963 Οι Bob Dylan και Joan Baez ερμηνεύουν το τραγούδι "With God on Our Side" μαζί στα πλαίσια του φεστιβάλ Monterey Folk Festival. Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία του Dylan για το άλμπουμ "The Times They Are A-Changin'" του 1964. Το τραγούδι με την συμμετοχή της Baez υπάρχει στο άλμπουμ "The Bootleg Series Vol. 6: Bob Dylan Live 1964, Concert at Philharmonic Hall" που κυκλοφόρησε το 2004.

18 Μαίου 1963Οι The Kingsmen ηχογραφούν το τραγούδι "Louie Louie" στα Northwestern, Inc., Motion Pictures and Recording Studios στο Όρεγκον των Η.Π.Α. Τον Ιούνιο του 1965, μετά από καταγγελία πως οι στίχοι του τραγουδιού ειναι προσβλητικοί, το FBI έκανε έρευνα χωρίς αποτέλεσμα.

18 Μαίου 1982 Ο Joe Strummer, τραγουδιστής του Βρετανικού punk-rock συγκροτήματος The Clash, επιστρέψει στην μπάντα ύστερα από ένα μήνα απουσίας. Ο Strummer είχε φύγει από το στούντιο κατά την διάρκεια πρόβας και είχε εγκατασταθεί στο Παρίσι. Δικαιολόγησε την εξαφάνισή του, στην κόπωση και τις αμφιβολίες σχετικά με την πορεία της καριέρας του...

18 Μαίου 1991Οι R.E.M. και το άλμπουμ τους "Out Of Time" βρίσκονται στην πρώτη θέση του US Billboard 200. Είχε κυκλοφορήσει αρχές Μαρτίου. Στα Grammy του 1992 κέρδισε τρία βραβεία, "Best Alternative Music Album", "Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal" και "Best Short Form Music Video" για το τραγούδι "Losing My Religion". Οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια αντίτυπα.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου