ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...17 Μαίου

17 Μαίου 1965 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Αμερικανικού συγκροτήματος Nine Inch Nails, Trent Reznor, γεννήθηκε στο Mercer της Pennsylvania. Μαζί με το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει κερδίσει 2 βραβεία Grammy για τα τραγούδια "Wish" (1992) και "Happiness in Slavery" (1995).

17 Μαίου 1996 Ο Αμερικανός blues/funk κιθαρίστας Johnny "Guitar" Watson (1935-1996) πέθανε σε ηλικία 61 ετών από καρδιακή προσβολή καθώς περιόδευε στην Ιαπωνία. Άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που έπαιζε κιθάρα. Συχνά συγκρίνεται με τον Jimi Hendrix. Συνεργάστηκε με τον Frank Zappa σε 4 άλμπουμ. Υπήρξε επιρροή σε καλλιτέχνες όπως Steve Miller, Elvis Costello, Frank Zappa, κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Gangster Of Love", "Ain't That A Bitch", κ.α.

17 Μαίου 1999 Ο μουσικός παραγωγός Bruce Fairbairn (1949-1999) πέθανε σε ηλικία 49 ετών στο σπίτι του στο Vancouver του Καναδά σε ηλικία 49 ετών. Υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς. Συνεργάστηκε με τους Bon Jovi για το άλμπουμ τους "Slippery When Wet" και Aerosmith για το "Permanent Vacation". Εργάστηκε επίσης σαν παραγωγός σε άλμπουμ των Blue Öyster Cult, AC/DC, Scorpions, Van Halen, Chicago, The Cranberries, INXS, KISS, Yes, κ.α.

17 Μαίου 1967 Κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ "Dont Look Back" σχετικά με την περιοδεία του Bob Dylan στην Μεγάλη Βρετανία το 1965. Στο φιλμ εμφανίζονται καλλιτέχνες όπως Joan Baez, Donovan, Marianne Faithfull, κ.α. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο D.A. Pennebaker.

17 Μαίου 2000 Με ανακοίνωσή τους στο Τύπο, οι The Eagles γνωστοποιούν πως θα καταθέσουν μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του εστιατορίου Hotel California Grill, Don Henley, επικαλούμενοι παράβαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ο Henley μετονομάζει την επιχείρηση του σε Baja California Grill και δηλώνει: "Μου είναι πιο φτηνό να αλλάξω την ταμπέλα του εστιατορίου, από το να μπλεχτώ σε δικαστική διαμάχη που θα μου κόστιζε χρήματα..."

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου