ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...24 Απριλίου

24 Απριλίου 1961 Στις ηχογραφήσεις του Harry Belafonte για το άλμπουμ "Midnight Special", κάνει την εμφάνιση του ένας νέος -τότε- μουσικός, ο οποίος παίζει φυσαρμόνικα. Το όνομα του Bob Dylan και η αμοιβή του... 50 δολάρια.

24 Απριλίου 1965 Στη πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "Ticket to Ride". Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios στις 15 Φεβρουαρίου και θα είναι μέρος του άλμπουμ "Help!", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 6 Αυγούστου.

24 Απριλίου 1968 Ο Louis Armstrong βρίσκεται στο Νο1 των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι "What A Wonderful World". Είναι μια δημιουργία των Bob Thiele και George David Weiss. Το τραγούδι τιμήθηκε με το Grammy Hall of Fame το 1999.

24 Απριλίου 1974 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός David Bowie κυκλοφορεί το άλμπουμ "Diamond Dogs". Είναι ένα θεματικό άλμπουμ με τον Bowie να αποτυπώνει την θεματολογία του βιβλίου του George Orwell, "Nineteen Eighty-Four", στα τραγούδια του. Το εξώφυλλο είναι του Βέλγου καλλιτέχνη Guy Peellaert, ο οποίος παρουσιάζει τον τραγουδιστή μισό άνθρωπο - μισό σκύλο. Δημοφιλή τραγούδια: "Rebel Rebel", "Diamond Dogs", κ.α.

24 Απριλίου 1989 Ο Tom Petty κυκλοφορεί το πρώτο του σόλο στούντιο άλμπουμ, με τον τίτλο "Full Moon Fever". Θα γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία φτάνοντας μέχρι το Νο5 του US Billboard 200 και θα χαρακτηριστεί 5 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ. Δημοφιλή τραγούδια: "I Won't Back Down", "Free Fallin'", κ.α.

24 Απριλίου 1998 Ο πατέρας του τραγουδιστή Bruce Springsteen, Douglas Springsteen πέθανε στο Belmont της Καλιφόρνια. Λόγω της εκρηκτικής σχέσης τους, ο Springsteen εμπνεύστηκε τα τραγούδια "Independence Day", "Mansion on the Hill", "Adam Raised a Cain", "My Hometown" και "My Father's House".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου