ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...23 Απριλίου

23 Απριλίου 1936 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Roy Orbison (Roy Kelton Orbison 1936-1988) γεννήθηκε στο Vernon του Texas. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να γράφει τραγούδια και την δεκαετία του '60, 22 από αυτά ανέβηκαν στο Top 40 του US Billboard. Το 1988 μαζί με τους George Harrison, Bob Dylan, Tom Petty και Jeff Lynne δημιούργησαν το supergroup The Traveling Wilburys. Δημοφιλή τραγούδια του: "Only the Lonely", "Crying", "In Dreams", "Oh, Pretty Woman", κ.α. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη θέση 13.

23 Απριλίου 1955 Ο κιθαρίστας του Βρετανικού hard rock συγκροτήματος Def Leppard, Steve Clark (Stephen Maynard Clark 1960-1991), γεννήθηκε στο Yorkshire της Αγγλίας. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1978. Συχνά αποκαλείται "The Riffmaster".

23 Απριλίου 1975 Ο Ουαλός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μέλος του rock συγκροτήματος Badfinger, Pete Ham (Peter William Ham 1947-1975), βρέθηκε κρεμασμένος στο γκαράζ του σπιτιού του σε ηλικία 27 ετών. Στην αυτοκτονία τον οδήγησε η απογοήτευση που πήρε από την πορεία της καριέρας του. Μεγάλη του επιτυχία, το τραγούδι-μπαλάντα "Without You" που έγραψε με τον μπασίστα Tom Evans. Ο Paul McCartney, αναφερόμενος στο τραγούδι, το είχε χαρακτηρίσει: "...the killer song of all time". Έχει τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως: Harry Nilsson, Mariah Carey, κ.α.

23 Απριλίου 1991 Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτής του Proto-punk/punk-rock συγκροτήματος New York Dolls, Johnny Thunders (John Anthony Genzale, Jr. 1952-1991), πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στην Νέα Ορλεάνη σε ηλικία 38 ετών. Κυκλοφόρησε μαζί τους 2 άλμπουμ: "New York Dolls" (1973) και "Too Much Too Soon" (1974) που παρόλη την εμπορική τους αποτυχία, υπήρξαν έμπνευση για πολλούς - μεταξύ αυτών και των The Sex Pistols. Ο Thunders υπήρξε επίσης μέλος των The Heartbreakers.

23 Απριλίου 1971 Κυκλοφορεί στην Αγγλία το ένατο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος The Rolling Stones, με τίτλο "Sticky Fingers". Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος σε δική τους δισκογραφική εταιρεία, Rolling Stones Records. Δημοφιλή τραγούδια: "Brown Sugar", "Wild Horses", κ.α. Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Andy Warhol ο οποίος πληρώθηκε με 15.000 λίρες. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στη θέση 63.

23 Απριλίου 1994 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Pink Floyd με το άλμπουμ "The Division Bell". Το άλμπουμ γράφτηκε κυρίως από τον κιθαρίστα David Gilmour και τον πιανίστα Richard Wright. Μπορεί να έφτασε στο Νο1 σε Αμερική και Βρετανία, όμως απέσπασε μέτριες κριτικές. Ήταν το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος χωρίς τον μπασίστα Roger Waters. Το τραγούδι "Marooned" κέρδισε το μοναδικό Grammy στην ιστορία του συγκροτήματος, "Best Rock Instrumental Performance".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου