ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...20 Απριλίου

20 Απριλίου 1972 Ο γιος του Bob Marley και της Rita Marley, Stephen Marley (Stephen Robert Nesta "Raggamuffin" Marley), γεννήθηκε στο Wilmington των ΗΠΑ. Το πρώτο του προσωπικό στούντιο άλμπουμ "Mind Control" που κυκλοφόρησε το 2008, κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Reggae Album".

20 Απριλίου 1991 Ο Βρετανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και κιθαρίστας Steve Marriott (Stephen Peter Marriott 1947-1991) πέθανε από ασφυξία, όταν το σπίτι του στο Essex τυλίχτηκε στις φλόγες. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Small Faces (1965–1969) και Humble Pie (1969–1975 και 1980–1981). Το 1996 τιμήθηκε με το βραβείο Ivor Novello για την σημαντική του προσφορά στην Βρετανική μουσική. Ο Keith Richards των Rolling Stones έχει χαρακτηρίσει τον Marriott σαν ένα από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Ανάλογους χαρακτηρισμούς έχουν κάνει στο παρελθόν και οι: Ozzy Osbourne, Paul Stanley (Kiss), Steve Perry (Journey), κ.α. Είχε παίξει κιθάρες στο άλμπουμ των Rolling Stones "Their Satanic Majesties Request" και είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Alexis Korner, Mott the Hoople, Traffic, Pink Floyd, New York Dolls, κ.α.

20 Απριλίου 1961 Στο Νο1 του US Billboard Pop Hit βρίσκονται το τραγούδι "Runaway" και ο Del Shannon. Ο τραγουδιστής είχε γράψει το τραγούδι παρέα με τον πιανίστα Max Crook. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στη θέση 466.

20 Απριλίου 1992 Στο στάδιο Wembley του Λονδίνου, πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία στη μνήμη του τραγουδιστή των Queen - Freddie Mercury ο οποίος είχε πεθάνει από AIDS στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Την συναυλία ανοίγουν οι Metallica και ακολουθούν καλλιτέχνες όπως οι: George Michael, Elton John, Annie Lennox, David Bowie, Guns n’ Roses, Robert Plant, κ.α.

20 Απριλίου 2003 Κυκλοφορεί το άλμπουμ φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τον τίτλο "Hope". Τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την βοήθεια των παιδιών που έπεσαν θύματα κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών στο Iraq. Στο άλμπουμ συμπεριλαμβάνονται τραγούδια καλλιτεχνών όπως οι Paul McCartney, David Bowie, George Michael, Leonard Cohen, Moby και η Avril Lavigne, η οποία διασκευάζει το "Knockin' on Heaven's Door" του Bob Dylan.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου