ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...27 Μαρτίου

27 Μαρτίου 1924 Η Αμερικανίδα Jazz τραγουδίστρια Sarah Vaughan (1924-1990) γεννήθηκε στο New Jersey των ΗΠΑ. Τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Hall of Fame", το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα άνω των 25 χρόνων τα οποία έχουν ιστορική σημασία και σπουδαιότητα, για το άλμπουμ της "Sarah Vaughan with Clifford Brown" (1955) και το τραγούδι "If You Could See Me Now" (1946). Δημοφιλή τραγούδια της: "Whatever Lola Wants", "Loverman", κ.α. Μαζί με τις Billie Holiday και Ella Fitzgerald θεωρούνται οι μεγάλες κυρίες της Jazz.

27 Μαρτίου 2000 Ο rock τραγουδιστής και στιχουργός Ian Dury (1942-2000) πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 57 ετών. Γνώρισε επιτυχία την δεκαετία του '70 με το New Wave συγκρότημα Ian Dury and the Blockheads. Δημοφιλή τραγούδια τους: "What a Waste", "Hit Me With Your Rhythm Stick", "Sex & Drugs & Rock & Roll", κ.α.

27 Μαρτίου 1967 Οι The Turtles με το τραγούδι τους "Happy Together" ρίχνουν από την κορυφή του US Billboard Hot 100 τους The Beatles και το τραγούδι "Penny Lane". Είχε κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο και ήταν το μοναδικό τραγούδι του συγκροτήματος που κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά στο Billboard.

27 Μαρτίου 1973 Το περιοδικό Rolling Stone δημοσιεύει ένα άρθρο, στο οποίο αναφέρει πως ο Carlos Santana άλλαξε το όνομα του σε Devadip. Στην πραγματικότητα αυτό είναι το πνευματικό όνομα του κιθαρίστα, το οποίο του είχε δώσει ο Guru Sri Chinmoy και σημαίνει: "Το μάτι, το αρνί και το φως του θεού".

27 Μαρτίου 1981 Οι AC/DC κυκλοφορούν στην Αμερική το άλμπουμ "Dirty Deeds Done Dirt Cheap". Είχε κυκλοφορήσει στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο του 1976. Είναι το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, με πωλήσεις στις ΗΠΑ που ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια αντίτυπα.

27 Μαρτίου 2003 Οι The Rolling Stones αναγκάζονται να ακυρώσουν την συναυλία τους στο Hong Kong, φοβούμενοι την γρίπη SARS (Severe acute respiratory syndrome). Τους επόμενους μήνες πολλοί καλλιτέχνες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις παραστάσεις τους για τον ίδιο λόγο, μεταξύ αυτών και ο Carlos Santana.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου