ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...21 Μαρτίου





21 Μαρτίου 1950 Γεννήθηκε στο Portsmouth της Αγγλίας, ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Supertramp, Roger Hodgson. Η χαρακτηριστική "ψηλή" φωνή του έγινε σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Έγραψε επιτυχίες όπως: "The Logical Song", "Dreamer", "Breakfast in America", "It's Raining Again", κ.α. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα το 1983, ακολούθησε σόλο καριέρα. Δημοφιλές τραγούδι του - μετά Supertramp εποχής - το "In Jeopardy".

21 Μαρτίου 1991 Ο άνθρωπος που κατασκεύασε και έκανε τις κιθάρες Fender γνωστές σε ολόκληρο το πλανήτη, ο Ελληνοαμερικανικός Leo Fender (Clarence Leonidas Fender 1909-1991) πέθανε από την ασθένεια του Parkinson. Διάσημα μοντέλα Fender: "Telecaster", "Stratocaster", κ.α. Μαζί με τον εφευρέτη του ηλεκτρικού ήχου, Les Paul, θεωρούνται δύο από της σημαντικότερες προσωπικότητες στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μουσικών οργάνων τον 20ο αιώνα.

21 Μαρτίου 1956 Ο "Βασιλιάς της Rockabilly" Carl Perkins τραυματίζεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώνονται ο μάνατζερ και ο αδερφός του. Γνωστότερο του τραγούδι το "Blue Suede Shoes" το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία από τον Elvis Presley το διάστημα που ο Perkins ανάρρωνε στο νοσοκομείο.

21 Μαρτίου 1970 Οι Καναδοί The Guess Who κυκλοφορούν το τραγούδι "American Woman" το οποίο ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ τους και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς. Θεωρείται το πιο πετυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος, φτάνοντας μέχρι το Νο9 του US Billboard Pop Albums.

21 Μαρτίου 1984Στη θέση No 1 του US Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Jump" του Αμερικανικού συγκροτήματος Van Halen. Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που βρίσκονται σε αυτή τη θέση του Billboard.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου