ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...24 Μαρτίου

24 Μαρτίου 1937 O Αμερικανός τραγουδιστής Billy Stewart γεννήθηκε στην Washington των ΗΠΑ. Ήταν δημοφιλής για τον ιδιαίτερο τρόπο που τραγουδούσε, "scat singing". Το 1966 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την ερμηνεία του στο τραγούδι "Summertime" του George Gershwin.

24 Μαρτίου 1962 Οι Mick Jagger, Keith Richards και Dick Taylor δίνουν παράσταση σαν Little Boy Blue & the Blue Boys στο Λονδίνο

24 Μαρτίου 1964 Τα κέρινα ομοιώματα των The Beatles εκτίθενται για πρώτη φορά στο μουσείο Madame Tussaud. Αργότερα θα χρησιμοποιηθούν στο εξώφυλλο του άλμπουμ Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

24 Μαρτίου 1965 Ο μπασίστας των The Rolling Stones, Bill Wyman, πέφτει αναίσθητος στη σκηνή ύστερα από ηλεκτροπληξία σε συναυλία του συγκροτήματος. Λίγο πριν είχε ακουμπήσει με τα χείλια του ένα μικρόφωνο με κακή γείωση...

24 Μαρτίου 1973 Σε μια συναυλία του Lou Reed στην Νέα Υόρκη, ένας υπερενθουσιώδης θαυμαστής ανεβαίνει στην σκηνή και του δαγκώνει τα οπίσθια. Λέγεται ότι πριν τον δαγκώσει φώναξε: "Leather!".

24 Μαρτίου 1973 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το έκτο στούντιο άλμπουμ τους με τον τίτλο "Dark Side of the Moon". Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας προηγμένες για την εποχή τεχνικές με μηχανικό ήχου τον Alan Parsons. Το άλμπουμ αναφέρεται κυρίως σε θέματα όπως ο χρόνος, η απληστία, οι ψυχικές διαταραχές και ο θάνατος. Ανέβηκε στο Νο1 του US Billboard 200 και είναι ένας από τους πιο εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών. Δημοφιλή τραγούδια: "Money", "Us and Them", "The Great Gig in the Sky", κ.α.

24 Μαρτίου 2005 Με δηλώσεις τους στον Τύπο, οι Anthrax ανακοινώνουν την επανένωση τους για μια σειρά συναυλιών στις ΗΠΑ.

24 Μαρτίου 2008 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία, το έκτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού rock συγκροτήματος Supergrass, "Diamond Hoo Ha". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Diamond Hoo Ha Man", "Bad Blood", κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου