ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...25 Μαρτίου

25 Μαρτίου 1942 H "Βασίλισσα της Soul" Aretha Franklin γεννήθηκε στο Memphis των ΗΠΑ. Ήταν η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια που το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Έχει κερδίσει 18 συνολικά Grammy Awards και έχει 20 Νο1 επιτυχίες στο US Billboard R&B Singles Chart. Δημοφιλή τραγούδια της: "Respect", "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools", "Think", "Rock Steady", κ.α.

25 Μαρτίου 1960 Ο Roy Orbison ηχογραφεί το τραγούδι "Only the Lonely". Θα κυκλοφορήσει δύο μήνες αργότερα και θα γίνει η πρώτη του μεγάλη επιτυχία. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "500 Greatest Songs of All Time ", βρίσκεται στη θέση 232. Στις μέρες μας, ξανατραγουδήθηκε από τον τραγουδιστή Chris Isaak.

25 Μαρτίου 1966 Οι The Beatles πραγματοποιούν την φωτογράφηση για το φημισμένο "Butcher Cover" εξώφυλλο που εμφανίστηκε στο άλμπουμ "Yesterday… And Today". Τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται με φόρμες χασάπη γεμάτες αίματα, ανάμεσα σε κομμάτια κόκκινο κρέας και τεμαχισμένα μωρά κούκλες. Μετά από την έντονη κριτική του Βρετανικού Τύπου και κοινής γνώμης, το εξώφυλλο άλλαξε. Αργότερα δήλωσαν πως ήταν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας στο πόλεμο του Βιετνάμ.

25 Μαρτίου 1967 Οι Cream φτάνουν στις ΗΠΑ για την προώθηση του άλμπουμ τους "Disraeli Gears". Θα πραγματοποιήσουν εννέα εμφανίσεις στο RKO Theater της Νέας Υόρκης.

25 Μαρτίου 1990 Ο ντράμερ των Mötley Crüe, Tommy Lee, συλλαμβάνεται σε συναυλία του συγκροτήματος στην Augusta των ΗΠΑ γιατί κατά την διάρκεια της παράστασης έδειξε τα οπίσθια του στο κοινό.

25 Μαρτίου 2003 Οι R.E.M. και ο Lenny Kravitz ανεβάζουν στο διαδίκτυο αντιπολεμικά τραγούδια για δωρεάν "κατέβασμα". Ο Michael Stipe για το "The Final Straw" δηλώνει: "Είναι η πιο δυνατή φωνή διαμαρτυρίας που μπορώ να σκεφτώ". Στο τραγούδι του Kravitz, "We Want Peace", συμμετέχει ο Ιρακινός τραγουδιστής Kadim Al Sahir.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου