ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Άγνωστες ιστορίες για τους LYNYRD SKYNYRD


Οι Rock Ιστορίες με τον Ηλία Σελιμά μας διηγούνται τρείς άγνωστες για τους πιό πολλούς ιστορίες για το θρυλικό συγκρότημα των LYNYRD SKYNYRD...


Σχετικά με την ονομασία της μπάντας:


"Το τελικό όνομα της μπάντας αποτελεί φόρο τιμής στον Leonard Skinner. O Skinner ήταν ένας αυστηρός καθηγητής φυσικής αγωγής ,υπέρμαχος του σχολικού κώδικα ντυσίματος της εποχής ,που δεν επέτρεπε στ’αγόρια να έχουν μακριά μαλλιά ,που θ’αγγίζουν τους γιακάδες των πουκαμίσων τους.
Αφού λοιπόν όλα τα μέλη της μπάντας υπό το όνομα “The Noble Five and One Per Cent” ακόμα ,είχαν τιμωρηθεί πάμπολες φορές ,κατά την έναρξη μιας συναυλίας ο Van Zant ανακοίνωσε ,ότι το νέο όνομα της μπάντας ήταν Leonard Skinner.
Το όνομα αυτό τελικά έμεινε για να μεταλαχθεί σ’αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα Lynyrd Skynyrd."


Σχετικά με το τραγούδι "Gimme Back My Bullets":


"Η σημειογραφία του Billboard , του πίνακα δηλαδή επιτυχιών των τραγουδιών,χρησιμοποιεί μια σφαίρα ,έτσι ώστε να σημειώσει ότι το τραγούδι έχει γρήγορη ανοδική πορεία στον πίνακα.
O Garry Rossinghton , κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd σε μια συνέντευξη του 1992 έλεγε:"Αν ένα τραγούδι είναι στο Νο 12 του πίνακα και σηματοδοτείται με μια σφαίρα ,αυτό σημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάει πολύ ψηλότερα.Εκείνη την περίοδο οι Lynyrd Skynyrd,δεν είχαν γράψει κάποια επιτυχία,και το Gimme Back My Bullets ,αποτελούσε ένα μήνυμα του ότι ήθελαν να επιστρέψουν στην κορυφή."
Το κακό ήταν ότι το κοινό παρερμήνευσε το μήνυμα του τραγουδιού ,με αποτέλεσμα όταν έπαιζαν το Gimme Back My Bullets στα live τους,να πετούν σφαίρες μαζί με άλλα αντικείμενα αναγκάζοντας τους Skynyrd να το αποκλείσουν από τα live τους για μεγάλο χρονικό διάστημα."


Σχετικά με το τραγούδι "Gimme Three Steps":


"Ο Garry Rosssinghton, κιθαρίστας των Skynyrd,είπε στον τότε 18χρονο τραγουδιστή της μπάντας Ronnie Van Zant ,δίνοντας του ψεύτικη ταυτότητα ,να μπεί σ'ένα μπάρ να τον περιμένει , καθώς ήθελε να μιλήσει με άλλα δύο μέλη της μπάντας.
Πράγμα που ο Van Zant έκανε...
Καθώς περίμενε άρχισε να χορεύει με μια κοπέλλα ονόματι Linda.O φίλος λοιπόν της Linda,ο οποίος ήταν έξαλλος με το γεγονός,πλησίασε τον Van Zant ,και έσκυψε να βγάλει κάτι από την μπότα του. Ο Van Zant φοβούμενος ότι ήταν όπλο άρχισε να λέει: Αν είναι να με πυροβολήσεις ,θα προτιμούσα στον ώμο ή στον πισινό μου.Μόνο άφησε με να κάνω τρία βήματα και θα γίνω μπουχός.(Just gimme three steps,gimme three steps mister...)"


Να υπενθυμίσουμε πως το συγκρότημα θρύλος του southern rock έρχεται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στις 18 Iουνίου 2012 στην Αθήνα στο Γήπεδο Baseball, πληροφορίες εδώ




Για το RockOverdose.gr: Ηλίας Σελιμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου