ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σαν Σήμερα... 22 Μαρτίου

1943 Ο Αμερικανός jazz κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός George Benson γεννήθηκε στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια. Το 1968 συνεργάστηκε με τον Miles Davis για το άλμπουμ "Miles in the Sky". Μεγάλη του επιτυχία το άλμπουμ "Breezin'" το 1976, με το οποίο έφτασε στην κορυφή του Billboard και έγινε τρεις φορές πλατινένιο. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Record of the Year" το 1976 για το άλμπουμ "This Masquerade".

1948 Ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς συνθέτες, ο Andrew Lloyd Webber γεννήθηκε στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Ξεκίνησε να συνθέτει στην ηλικία των έξι ετών και κυκλοφόρησε το πρώτο του μουσικό κομμάτι στην ηλικία των εννέα. Έγινε γνωστός κυρίως για τις συνθέσεις μουσικής για το θέατρο. Σημαντικότερα έργα του τα "The Phantom of the Opera", "Jesus Christ Superstar", "Evita", "Cats" κ.α. Από τα οποία ξεχώρισαν τα τραγούδια: "The Music of the Night", "I Don't Know How to Love Him", "Don't Cry for Me, Argentina", "Any Dream Will Do", "Memory" κ.α. Έχει κερδίσει έξι Tony Awards, τρία βραβεία Grammy, ένα βραβείο Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα. Το 1992 χρίστηκε Ιππότης από την Βασίλισσα της Αγγλίας και το 1997 τιμήθηκε με τον τίτλο του ευγενή, Baron Lloyd Webber.

2005 Ο Βρετανός κιθαρίστας, μέλος του rock συγκροτήματος Foghat, Rod Price (Roderick Michael Price 1947-2005) απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού του στο Wilton του New Hampshire των Η.Π.Α. μετά από καρδιακό επεισόδιο. Ήταν γνωστός ως "The Magician of Slide" και "Slide King of Rock And Roll" λόγω της ιδιαίτερης ικανότητας του στην τεχνική slide στην κιθάρα.

1975 Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκονται οι Led Zeppelin και το έκτο στούντιο άλμπουμ τους "Physical Graffiti". Κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου του 1975 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Houses of the Holy", "Kashmir", "Boogie with Stu" κ.α.

2003 Μετά την ανακοίνωση του Dexter Holland των Offspring πως ο τίτλος του επερχόμενου άλμπουμ του συγκροτήματος θα είναι "Chinese Democrazy (You Snooze You Lose)", ο τραγουδιστής των Guns N' Roses, Axl Rose στέλνει ένα γράμμα στο γκρουπ μέσω του δικηγόρου του για να προειδοποιήσει το συγκρότημα να "συμμορφωθεί" αλλιώς θα προβεί σε νομικές διαδικασίες. "Chinese Democracy" θα ήταν ο τίτλος του πολυαναμενόμενου νέου άλμπουμ των Guns N' Roses. Το συγκρότημα είχε ξεκινήσει την δημιουργία του το 1995. Τελικά το άλμπουμ των Offspring ονομάστηκε "Splinter" και το "Chinese Democracy" των Guns N' Roses κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2008...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου