ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μουσική συνάντηση κορυφής

Ο Μάρκους Στόκχαουζεν φέρει στους ώμους του ένα πολύ βαρύ όνομα, καθώς είναι γιος του μεγάλου συνθέτη της μεταπολεμικής μουσικής πρωτοπορίας Κάρλχαϊντς Στόκχαουζεν. 
Αυτός άλλωστε στάθηκε ο μέντοράς του για 25 χρόνια, γράφοντας αρκετά έργα ειδικά γι’ αυτόν. Έτσι, ο νεαρός Μάρκους, τρομπετίστας και συνθέτης, που από νωρίς ενδιαφέρθηκε για την κλασική μουσική, την τζαζ και την αβάν-γκαρντ, αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο χαρισματικούς και εύστροφους δημιουργούς της εποχής μας στον χώρο του μουσικού ιδιώματος που αποκαλείται ευρωπαϊκή τζαζ. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει φωνητικά και συμφωνικά έργα για διεθνούς φήμης σύνολα, όπως η London Sinfonietta, η Orchestra d’Archi Italiana, η Swiss Jazz Orchestra κ.ά., ενώ ταυτόχρονα συνθέτει για τον κινηματογράφο και συμμετέχει σε πολλά σχήματα καταξιωμένων τζαζ μουσικών.

Η παρουσία του στη χώρα μας είναι τακτική, το ίδιο και η συνεργασία του με Έλληνες μουσικούς. Το 2010, μαζί με τους Αντώνη Λαδόπουλο (σαξόφωνο), Βασίλη Ρακόπουλο (κιθάρα) και Σάμι Αμίρη (πιάνο), είχαν παρουσιάσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που ξεκινούσε από ένα στάσιμο του Ευριπίδη και κατέληγε σε αταξινόμητες αυτοσχεδιαζόμενες αλληλουχίες φράσεων, ρυθμών, αρμονιών, δημιουργώντας ένα περίτεχνο ηχητικό τοπίο.

Σήμερα, το ίδιο αυτό σχήμα, που φέρει το όνομα Conference, ενισχυμένο με δύο σημαντικά ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, τον μπασίστα Άριλντ Άντερσεν, έναν από αυτούς που έδωσαν νόημα στον όρο ευρωπαϊκή τζαζ, καθώς και τον ανερχόμενο ντράμερ και περκασιονίστα Πατρίς Εράλ, εμφανίζεται για μια μοναδική συναυλία στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στις 8.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου