ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΕΙΣΑΙ ROCK; Ήξερες ότι…

Ναι, ναι, το ξέρω… Ακούς rock από τα γενοφάσκια σου… αλλά υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες που σου ξέφυγαν φίλε μου… Π.χ. ήξερες ότι…

Οι Ramones πήραν το όνομά τους από το ψευδώνυμο, Paul Ramone, που χρησιμοποιούσε ο Paul McCartney, όταν πήγαινε σε ξενοδοχεία για να κρύψει τη πραγματική του ταυτότητα.
Το “London Calling” -ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των Clash- ονομάστηκε έτσι από την εισαγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής του ΒΒC, στα χρόνια του B’ Παγκοσμίου Πολέμου “Good morning America, this is London calling”.
Ο Neil Young έγραψε το “Rockin In The Free World“, όταν ένα μέλος της μπάντας του, Crazy Horse, είπε ότι του αρέσει περισσότερο να παίζει στην Ευρώπη, παρά στη Μέση Ανατολή γιατί “it’s better to rock in the free world”.
Το “Here we are now, entertain us” που χρησιμοποιήθηκε στο ‘Smells Like Teen Spirit‘ των Nirvana, ήταν η έκφραση που έλεγε ο Κurt Cobain όταν πήγαινε σε κάποιο πάρτυ προκειμένου να “σπάσει τον πάγο”.
Την δεκαετία του ’50 ο Little Richard έδιωξε από την μπάντα του τον Jimi Hendrix, o οποίος δεν ήθελε να φορέσει τη “στολή” που φόραγαν οι υπόλοιποι, με αποτέλεσμα να πέφτει όλη η προσοχή πάνω του.
Το solo που ακούγεται στο πασίγνωστο “Beat it” του Michael Jackson είναι από τον Eddie Van Halen, ενώ αντίστοιχα στο “Black or White” είναι από τον Slash.
O Screamin’ Jay Hawkins, γνωστός για το “I put a spell on you” ήταν πατέρας όχι ενός, ούτε δύο, αλλά εβδομήντα πέντε παιδιών!

Το “Yesterday” των Beatles, γραμμένο από τον Paul McCartney, κυκλοφόρησε το 1965 και μέχρι το 1967 είχε ήδη διασκευαστεί 466 φορές. Μέχρι σήμερα θεωρείται ως το πιο διασκευασμένο τραγούδι με πάνω από 4.000 διαφορετικές εκτελέσεις και έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.
Ο Κurt Cobain εμπνεύστηκε το τίτλο του ‘Smells Like Teen Spirit’ από μια φίλη του που είχε γράψει στον τοίχο του “Kurt Smells Like Teen Spirit”, κάτι που ο ίδιος ερμήνευσε ως επαναστατικό σύνθημα. Η αλήθεια είναι ότι η φίλη του εννοούσε το αποσμητικό “Τeen Spirit“, που φορούσε η τότε κοπέλα του Cobain.
Ο τίτλος “Ummagumma” του δίσκου των Pink Floyd στη Βρετανική αργκό σημαίνει sex.
Στο “No Sleep Till Brooklyn” των Beastie Boys, το κιθαριστικό κομμάτι ανήκει στον Kerry King των Slayer!
Σύμφωνα με τον Paul McCartney το “Got to get you into my life” αναφέρεται στη μαριχουάνα.
Στο album του David Bowie “Lets Dance“, κιθάρα παίζει ο Stevie Ray Vaughan.
Το 1987, η βασίλισσα της Soul, Aretha Franklin, ήταν η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Rock n Roll Hall of Fame.
Oι Van Halen είχαν όρο στα συμβόλαιά τους να υπάρχουν σοκολατάκια M&M στα παρασκήνια των συναυλιών τους με τα καφέ Μ&Μs να ‘χουν αφαιρεθεί. Αν έβρισκαν κάποια καφέ, καταλάβαιναν ότι κάτι δε πάει καλά, αφού οι διοργανωτές δε θα είχαν διαβάσει τους όρους της συμφωνίας.
Ο Brian Jones των Rolling Stones παίζει όμποε στο “Baby You re A Rich Man” των Beatles.
To 2000 o George Michael πλήρωσε 1,45 εκατομμύρια λίρες για το λευκό πιάνο του John Lennon όπου και έγραψε το “Imagine“.
H πρώτη εμφάνιση τoυ Bob Dylan έγινε το 1961 στη Νέα Υόρκη που άνοιξε τη συναυλία του John Lee Hooker.
O Axl Rose συμμετείχε σε ένα πείραμα του πανεπιστημίου UCLA, καπνίζοντας τσιγάρα για 8 δολάρια την ώρα.
Το “House of the rising sun” των Animals που κυκλοφόρησε το 1964 ήταν το πρώτο #1 single με διάρκεια μεγαλύτερη από 4′.
Η παγκόσμια επιτυχία “Bye Bye Love” των Everly Brothers είχε απορριφθεί από 30 εταιρίες πριν κυκλοφορήσει από την Cadence Records.
Ο Ringo Starr δεχόταν τα περισσότερα γράμματα θαυμαστριών από τους υπόλοιπους Beatles. Γι’ αυτό το λόγο από το 2008 σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα. Λογικό!
O Chuck Berry έχει πτυχίο στην Κοσμετολογία.
Το “Billie Jean” του Michael Jackson ήταν το πρώτο video μαύρου (αργότερα κάτασπρου) καλλιτέχνη που έδειξε το MTV.
Στο video του Bruce Springsteen, Dancing in the dark εμφανίζεται να χορεύει μαζί του και η Courtney Cox, 10 χρόνια πριν γίνει γνωστή ως Monica στη σειρά Friends.
Στην ταινία των Monty Python, “Life of Brian” συμμετέχει και ο George Harrison ως Mr. Papadopoulos.
Κάποια εξώφυλλα του “Ride the lightning” των Metallica εκτυπώθηκαν κατά λάθος σε πράσινο αντί για μπλέ χρώμα. Θεωρούνται πλέον συλλεκτικά και υπάρχουν ελάχιστα αντίτυπα που πωλούνται σε απίστευτα υψηλές τιμές.
Ο Keith Richards έγραψε το riff του (I can’t get no) Satisfaction στον ύπνο του.
Το μικρότερο σε διάρκεια τραγούδι στον κόσμο είναι το “You Suffer” από Napalm Death.Η διάρκειά του είναι ένα δευτερόλεπτο!
Ο Freddie Mercury, έγραψε το “Carzy little thing called love“, το πρώτο τραγούδι των Queen που έφτασε στο #1 του Billboard, μέσα σε 10 λεπτά στην τουαλέτα.
Το τραγούδι των Beatles, “Martha my dear“, το έγραψε ο Paul McCartney, όχι για κάποια κοπέλα, αλλά για τον σκύλο του.
Πριν γίνουν γνωστοί ως Journey, o Steve Perry ονόμαζε τη μπάντα του “Golden Gate Rhythm Section”.
Τον Μάιο του 1997, ο Paul McCartney έσπασε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, κατακτώντας τον 81ο χρυσό δίσκο του, με το album “Flaming Pie”.
Η τελευταία εμφάνιση του John Lennon στη σκηνή, έγινε στη Madison Square Garden τον Νοέμβριο του 1974, σε συναυλία του Elton John, όπου ερμήνευσαν μαζί το “Whatever Gets You Through the Night“. Ο Elton John είχε βάλει στοίχημα πως αν το τραγούδι φτάσει στο Νο1, ο Lennon θα εμφανιζόταν μαζί του στη σκηνή.
Ο Elvis Presley ήταν συλλέκτης όπλων. Η συλλογή του αριθμούσε πάνω από 40 όπλα.
To μόνο μέλος των ΖΖ Τοp που δεν έχει γένια, λέγεται Frank Beard (!)
Το 1960 και πριν φτιάξουν τους Rolling Stones, o Mick Jagger,Keith Richards και ο Dick Taylor (αργότερα μέλος των Pretty Things) σχημάτισαν μια μπάντα με το όνομα “Little Boy Blue & the Blue Boys”.
Στο τραγούδι των Oasis, “Champagne Supernova” κάνει φωνητικά και παίζει κιθάρα ο Paul Weller.
O Frank Sinatra αναφερόταν στο “Something”, ως το αγαπημένο του Lennon-McCartney κομμάτι. Ωστόσο το τραγούδι ήταν δημιουργία του George Harrison.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου