ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Σαν Σήμερα... 4 Αυγούστο

1901 Ο μεγάλος Αμερικανός τρομπετίστας και τραγουδιστής της Jazz Louis Armstrong (Louis Daniel Armstrong 1901-1971) γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη της Louisiana. Ξεκίνησε την καριέρα του με την μπάντα του μέντορά του, Joe "King" Oliver, Creole Jazz Band. Στα τέλη της δεκαετίας του '40 γνώρισε τεράστια επιτυχία με την την μπάντα Louis Armstrong and his All Stars, πραγματοποιώντας ηχογραφήσεις και συμμετέχοντας σε πάνω από 30 ταινίες. Το 1968 ηχογράφησε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του, το "What a Wonderful World". Το 1972 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Δεν είναι λίγες οι ηχογραφήσεις του που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στο Grammy Hall of Fame, όπως "St. Louis Blues", "All of Me", "Porgy and Bess", "Hello Dolly!", "Mack the Knife" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

2007 Ο Αμερικανός Country τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Lee Hazlewood (Barton Lee Hazlewood 1929-2007) απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο Henderson της Nevada από καρκίνο. Έγραψε και έκανε παραγωγή σε μεγάλες επιτυχίες όπως "These Boots Were Made For Walkin'" (Nancy Sinatra), "Something Stupid" (Frank & Nancy Sinatra). Στα μέσα της δεκαετίας του '60 συνεργάστηκε με τους Gram Parsons & International Submarine Band. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από τους Vanilla Fudge, Primal Scream, Nick Cave, Hooverphonic κ.α.

1964 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "A Hard Day's Night". Το τραγούδι είχε γραφτεί από τον John Lennon με την βοήθεια του Paul McCartney και ήταν μέρος του ομότιτλου soundtrack του συγκροτήματος. Είχε κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α. στις 13 Ιουνίου.

1975 Κατά τη διάρκεια διακοπών τους στο Ελληνικό νησί της Ρόδου, ο τραγουδιστής των Led Zeppelin, Robert Plant και η οικογένεια του τραυματίζονται όταν το αυτοκίνητο τους φεύγει από το δρόμο και χτυπάει πάνω σε ένα δέντρο. Η γυναίκα του τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και στα πόδια. Η επτάχρονη κόρη τους Carmen σπάει τον καρπό της ενώ ο τετράχρονος αδερφός της σπάει το πόδι του. Ο Plant νοσηλεύεται με σπασμένο αγκώνα και αστράγαλο.


1980 Στο The Hit Factory Studio της Νέας Υόρκης οι John Lennon και Yoko Ono ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του τελευταίου τους άλμπουμ. Θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου, 21 ημέρες πριν την δολοφονία του Lennon και θα έχει τον τίτλο "Double Fantasy". Ένα χρόνο αργότερα θα κερδίσει το βραβείο Grammy "Album of the Year".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου