ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σαν Σήμερα... 26 Οκτωβρίου

1911 Η Αφροαμερικανίδα gospel τραγουδίστρια, ίσως η μεγαλύτερη όλων των εποχών, Mahalia Jackson (Mahala Jackson 1911-1972) γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη της Louisiana. Κέρδισε τα βραβεία Grammy "Best Gospel or Other Religious Recording" το 1961 για το τραγούδι "Everytime I Feel the Spirit" και το βραβείο "Lifetime Achievement" το 1972. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997.

1963Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Natalie Merchant (Natalie Anne Merchant) γεννήθηκε στο Jamestown της Νέας Υόρκης. Το 1981 ενσωματώθηκε με το συγκρότημα 10.000 Maniacs. Από το 1993 ακολουθεί σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Because the Night" (Patti Smith/Bruce Springsteen), "Carnival", "Wonder", "Kind & Generous", "Which Side Are You On?" κ.α.

1965 Στο Buckingham Palace του Λονδίνου, η Βασίλισσα της Αγγλίας Elizabeth τιμάει τους The Beatles με το μετάλλιο Members of the British Empire. Λίγο αργότερα τα σκαθάρια θα ομολογήσουν πως πριν την τελετή κάπνιζαν μαριχουάνα στις τουαλέτες του παλατιού...

1981 Ο David Bowie μαζί με τους Queen ηχογραφούν στην Ελβετία το τραγούδι "Under Pressure". Είναι η πρώτη στούντιο συνεργασία του Bowie με άλλον καλλιτέχνη. Το τραγούδι θα ανέβει μέχρι το Νο1 των Βρετανικών Singles Chart.

2003 Για τέταρτη και τελευταία εβδομάδα στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart βρίσκεται η Dido με το άλμπουμ της "Life for Rent". Είχε κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου. Μόνο την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του πούλησε στην Μεγάλη Βρετανία πάνω από 100 χιλιάδες αντίτυπα. Μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα δώδεκα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "White Flag", "Life for Rent", "Don't Leave Home" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου