ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Σαν Σήμερα...25 Οκτωβρίου

1825 Ο Αυστριακός κλασικός συνθέτης Johann Strauss II (1825-1899) γεννήθηκε στο St. Ulrich της Αυστρίας. Έγραψε κυρίως μουσική για χορό και οπερέτες. Συχνά αποκαλείται και "Βασιλιάς του Waltz". Ήταν γιος του μουσικού Johann Strauss I. Παρά την επιθυμία του πατέρα του, ο οποίος τον ήθελε τραπεζίτη, άρχισε σπουδές μουσικής με τον συνθέτη Joseph Drechsler. Δημοφιλής συνθέσεις του: "The Blue Danube", "Kaiser-Walzer", "Tales from the Vienna Woods" κ.α.

1947 Ο Βρετανός κιθαρίστας Glenn Tipton (Glenn Raymond Tipton) γεννήθηκε στο Blackheath της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό heavy metal συγκρότημα Judas Priest.

1955 Ο Γερμανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Matthias Jabs γεννήθηκε στο Hannover της Γερμανίας. Το 1978 μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα Ulrich Roth, πήρε τη θέση του στο hard rock συγκρότημα Scorpions όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

2004 Ο Βρετανός παραγωγός ραδιοφώνου John Peel (John Robert Parker Ravenscroft 1939-2004) απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Περού για δουλειά. Εργάστηκε στο BBC Radio 1 από το 1967 έως και το 2004. Ήταν δημοφιλής για την προτίμηση του στην ηλεκτρική μουσική και το μοναδικό στυλ των εκπομπών του. Ήταν ένας από τους πρώτους DJ που έπαιξαν στην εκπομπή τους psychedelic rock, reggae και punk, και βοήθησαν την ανάπτυξη της rock κουλτούρας στην Μεγάλη Βρετανία. Ψηφίστηκε από το περιοδικό Melody Maker, "DJ of the Year", έντεκα φορές. Είναι μέλος της Radio Academy Hall of Fame.

1969 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το διπλό άλμπουμ τους "Ummagumma". Το πρώτο μέρος από το διπλό άλμπουμ είχε ηχογραφηθεί στις 27 Απριλίου στο Mothers Club του Birmingham και στις 2 Μαΐου στο College of Commerce του Manchester. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Astronomy Domine", "Sysyphus", "Careful with That Axe, Eugene" κ.α. Η λέξη "Ummagumma" στην αργκό του Cambridge σήμαινε σεξ και την χρησιμοποιούσαν συχνά μεταξύ τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου