ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Νέα και Κυκλοφορίες!

Κάντε κλικ εδώ
Οι μέρες του Αυγούστου ήταν ιδιαίτερα γεμάτες, αφού οι ανακοινώσεις και τα EP έρχονταν το ένα μετά το άλλο. Οι περισσότερες μπάντες έβαλαν τα δυνατά τους τόσο στις συναυλίες και στα tours όσο και στα studio, όπου πήραμε νέα EP αλλά και singles, όπως το "The Catalyst" των Linkin Park.

[Linkin Park] Linkin Park: "The Catalyst"
Το νέο single των Linkin Park έγινε καταλύτης ώστε οι εκατομμύρια fans τους να πάρουν φωτιά. Το τραγούδι "Catalyst" αλλάζει τελείως τον μουσικό προσανατολισμό τους. Σχετικά αργό σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα κομμάτια του "Minutes to Midnight", με πλήρης απουσία ενός ξεκάθαρου σχεδίου. Η μουσική είναι εντελώς απρόβλεπτη και μάλιστα σε πολλά σημεία αλλάζουν απότομα οι ηλεκτρονικοί ήχοι μεταξύ τους, παρατηρώντας παράλληλα πλήρης απουσία της κιθάρας. Ο ήχος δηλαδή έγινε αρκετά πιο ελαφρύς με πολλές προσθήκες, κυρίως στα electronics. Σίγουρα το πρώτο δείγμα του νέου album δεν ήταν θετικό για τους περισσότερους. Αν το δούμε όμως από τη μουσική πλευρά και μόνο, οι Linkin Park εξέλιξαν τον ήχο τους σε κάτι διαφορετικό.


Yellowcard Reunion
Ύστερα από τρία χρόνια η μπάντα με τον πιο ευχάριστο ήχο των τελευταίων ετών ενώνεται! Ο frontman Ryan Key με συνέντευξη του δήλωσε πως η παρέα των Yellowcard τελείωσε τις διακοπές και πλέον ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο της album. Το πολύ δυνατό "Paper Walls" με αξιομνημόνευτα τραγούδια του είδους όπως το "Light Up the Sky" και το "Afraid", έμεινε στις μνήμες όλων των φίλων του Punk-Pop στερεώματος. Πλέον οι Yellowcard έχουν επικεντρωθεί 100% στο νέο album και γι αυτό το λόγο δεν πρόκειται να προβούν σε κάποιο Reunion Tour. Το μεγάλο στοίχημα για ακόμη μία φορά είναι το ηλεκτρονικό βιολί που έχει κάνει τον ήχο του συγκροτήματος να ανεβάζει στα ύψη τα σόλο και να κάνει παράλληλα πολύ σωστά γεμίσματα. Περιμένουμε με αγωνία κάποιο demo.

[Papa Roach] Papa Roach: "Time for Annihilation"
Για πρώτη φορά οι Papa Roach φεύγουν από την ομπρέλα των τεράστιων δισκογραφικών και προσπαθούν να μας δείξουν ακριβώς τον ήχο που θέλουν να παίζουν σπίτια τους και στις συναυλίες που δίνουν. Το "Time For Annihilation" περιέχει 9 Live κομμάτια και 5 καινούρια. Η μπαλάντα "No Matter What" βγάζει αληθινό συναισθηματισμό και μπορεί να σπάσει καρδιές με τους στίχους της. Από την άλλη, τα κομμάτια "The Enemy" και "One Track Mind" δείχνουν τη δυναμική των Papa Roach τόσο στα φωνητικά του Shaddix όσο και στα riffs του Horton. Με λίγα λόγια ο νέος ήχος του συγκροτήματος είναι Rock με ωραίες Nu-Metal πινελιές. Φαίνεται πως οι Papa Roach βγήκαν από τη μουσική μιζέρια που τους χτυπούσε ανελέητα!

Τα νέα όμως δε σταματούν εδώ, οι Hey Monday κυκλοφόρησαν το EP "Beneath it All", το οποίο στην καλύτερη περίπτωση παίζει soundtrack στην νέα ταινία της Barbie, καταστρέφοντας πλήρως την καλή τους εικόνα. Από την άλλη οι We Are The Ocean μας παρέδωσαν ένα νέο single με τίτλο "Playing My Heart", όπου εκεί φαίνεται η πραγματική τους δουλειά. Το πρόβλημα με το shouting/screaming του Dan (το οποίο ήταν ολοφάνερο στο ντεμπούτο τους στη δισκογραφία), λύθηκε μέσα από σκληρή δουλειά. Πλέον ο Dan δε φωνάζει αλλά τραγουδάει με πιο μπάσα φωνή, περίπου όπως οι Alexisonfire. Το αποτέλεσμα φυσικά και ήταν θετικότατο, αφού από εδώ και στο εξής ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τους Άγγλους.
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερο Modern Rock!
enlarge

Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου