ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η ΤΡΕΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ!

Ζακ Στεφάνου & μΠάντα-Κοάλα LIVE στο Γαλάτσι, Αθήνα


LIVE πολυσυλεκτικό!!!

Δήμος Αναστασιάδης
Ζακ Στεφάνου & μΠάντα-Κοάλα
Σπύρος Γραμμένος
Ενα Βήμα Μπροστά (1ΒΜ)
Στάθης Αρτινός & Argie

Είσοδος 10 ευρώ
Έναρξη 9 (εμείς βγαίνουμε κατά τις 11.30)
Τηλ. 213 0097 638 - 6947 221 996

Πρόσβαση με συγκοινωνία:
Α) 608 ΓΑΛΑΤΣΙ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΝΕΚΡ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ (κατεβαίνοντας στο τέρμα Γαλατσίου)
Β) 444 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΓΑΛΑΤΣΙ - ΣΤ. Α. ΠΑΤΗΣΙΩΝ (κατεβαίνοντας στη στάση Ολυμπιακό γυμναστήριο Γαλατσίου
[σημ. το 444 περνάει ανά μισάωρο και βάλε]
..................
LOS OJOS DE JULIA (****)


Σκοτεινό κι ατμοσφαιρικό ρεβιζιονιστικό θρίλερ με περισσότερη έμφαση στο μυστήριο παρά στα σκιαξίματα, ετούτο το διαμαντάκι για τα πράγματα που βλέπεις όταν έχεις τα μάτια κλειστά, σου θυμίζει για άλλη μια φορά πως ο σύγχρονος τρόμος μιλάει Ισπανικά. Στις αίθουσες την Πέμπτη 23 Ιούνη ως Τα Μάτια της Τζούλια.
Μια μοναχική τυφλή γυναίκα, σίγουρη πως, ή οι σκιές που πνίγουν τη ζωή της κρύβουν περισσότερα απ’ τις σιωπές που απαντούν στις τρομοκρατημένες εκκλήσεις της, ή πως απλώς χάνει το μυαλό της σε μια καταβόθρα τρόμου δίχως τελειωμό, αποφασίζει να δώσει τέλος στη μαυρίλα της ύπαρξής της, κρεμώντας τις ελπίδες της στη θηλιά που σφίγγει το λαιμό της. Η δίδυμη αδερφή της όμως, αρνείται να δεχθεί το τέλος ως αυτοκτονία, κι αρχίζει να ξετυλίγει έναν μίτο από σκοτάδια που απειλούν να καταπιούν και την ίδια.
Ανοίγοντας την ιστορία του με μια μαεστρική σκηνή που μόνο σαν ορεκτικό σερβίρεται για ό,τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει, ο Guillem Morales με τον Oriol Paulo ως συνσεναριογράφο, στήνουν μεθοδικά και ύπουλα ένα επιβλητικό, σκοτεινό κι ατμοσφαιρικό θρίλερ, που ποντάρει περισσότερο στο μυστήριο της whodunnit πλοκής του παρά στις τρομάρες της ιστορίας του, για να σε εγκλωβίσει σ’ ένα σκοτεινό σύμπαν όπου η κληρονομικότητα των οικογενειακών επιλογών, μπλέκεται με την απόγνωση του ανθρώπου που για να πιστέψει στις δικές του δυνάμεις, έχει ανάγκη να αποδείξει το κουράγιο των κοντινών του.
Αποτελεσματική πλανοθεσία με ασφυκτικά κοντινά και ιμπρεσιονιστικού τύπου στραβογωνιασμένα γενικά, δίνουν στην ταινία τον πυρήνα της τεχνικής της ανωτερότητας, την οποία απωγειώνει η θελκτική σπανιόλα Belen Rueda, εμπλουτίζοντας την υστερία της με αυτήν την υπόγεια τρομάρα που μπαίνει κάτω απ’ το δέρμα σου για να δέσει τα σωθικά σου κόμπο, και το πνιγηρό, μαγκωμένο άγχος που χρειάζεται το σενάριο για να μετατρέψει αλληγορικά την υστερική τύφλωση της πρωταγωνίστριάς του, στην θολωμένη κρίση του ανθρώπου που παραδίδεται στον πανικό του ενστίκτου της επιβίωσής του από έναν κίνδυνο που δεν μπορεί να προσδιορίσει.
Με λανθάνοντα αισθησιασμό και εξάρσεις νοσηρότητας που θυμίζουν πρώιμο Brian De Palma, και γοτθική χρωματική παλέτα να ντύνει τα τρεχαλητά του ημίγυμνου μπούστου της ηρωίδας στη φουρτουνιασμένη νύχτα, ο Morales τυλίγει την ταινία του σε ρετρό αισθητικές πινελιές ιβιρικής παράδοσης, αφήνοντας την έμπνευσή του να τον παρασύρει σε οργιώδη στιλιστική άσκηση, όσο το σενάριό του τρέχει λαχανιασμένο προς ένα γκραν γκινιόλ ανατροπών, εξηγήσεων και κόντρα αποκαλύψεων, για να αποκλιμακώσει την κορύφωσή του με μια κατάληξη αναπάντεχα ρομαντική, αλλά και τόσο ευπρόσδεκτη που θα σου χαράξει το μυαλό απαιτώντας να μείνει για πάντα εκεί.

Τάσος Θεοδωρόπουλος

..................
CARS 2 (***)



cars2Το καλοκαιρινό χτύπημα του μεγαθηρίου των ψηφιακών animation, επιβεβαιώνει την (με διαφορά) τεχνική υπεροχή της εταιρείας, βελτιώνει σαν sequel με τον πιο θεαματικό και ψυχαγωγικό τρόπο ένα μάλλον αδιάφορο (αν και υπερεπιτυχημένο στο box office) πρώτο μέρος, αλλά ταυτόχρονα, δεν συγκαταλέγεται με την καμία στις κλασσικές στιγμές του στούντιο και δεν κρύβει τον βασικό του στόχο που δεν είναι άλλος από την πώληση merchandising. Στις αίθουσες την Πέμπτη 23 Ιούνη ως Αυτοκίνητα 2.

Τι κάνεις επιστήμονα όταν πρέπει να γράψεις για ψηφιακό κινούμενο σχέδιο, απαράμιλλης σχεδιαστικής τεχνικής, που όμως απευθύνεται (σε αντίθεση με άλλα κορυφαία δημιουργήματα της Pixar) σε ηλικίες δύο μη σου πω και παραπάνω, δεκαετίες πίσω από τη δική σου; Έρχεσαι σε επαφή με το παιδί μέσα σου, ή συνεχίζεις με την ενήλικη εκδοχή της κριτικής γραφίδας σου;

Ρωτάω γιατί αλλιώς προκύπτει ο ρεζουμές στη μία περίπτωση και αλλιώς στην άλλη εφ’ όσον αν ήμουν πιτσιρίκι, δε θα είχα καλύτερο από τα Cars 2. Αν όμως ήμουν πιτσιρίκι, πιθανότατα δε θα με ενδιέφεραν και τόσο, τα πραγματικά αριστουργήματα της Pixar, όπως το «Wall-E». Έτσι είναι αυτές οι ιστορίες, πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις, και αν υπάρχει κάποιος που σίγουρα δεν πρόκειται να βγει χαμένος από την ιστορία του “Cars 2” αυτή είναι η Pixar και η Walt Disney, εφ’ όσον πέρα από το σχεδόν σίγουρο σουξέ στα ταμεία, το μεγάλο φράγκο θα προκύψει από την παραγωγή και πώληση του merchandising.

Kάτι που με το ενήλικο μυαλό μου, φαντάζει κομματάκι ενοχλητικό. Η κατασκευή δηλαδή μιας ταινίας που ως απώτερο στόχο έχει την εμπορική εκμετάλλευση ενός πλήθους (κατασκευασμένων στην Κίνα, με μεροκάματα πείνας για να μην ξεχνιόμαστε) merchandising – παιχνιδιών. Γιατί εξ’ αρχής εκεί στόχευε και πέτυχε το (μετριότατο και βαρετό για τα στάνταρ της Pixar) πρώτο «Cars», με μια ντουζίνα αυτοκινητάκια, που μοσχοπουλήθηκαν στα ξετρελαμένα παιδάκια.

Ευτυχώς, η δεύτερη περιπέτεια του Κεραυνού Μακ Κουίν και της παρέας του, σαν ιστορία και διασκέδαση, δεν είναι απλώς καλύτερη από την πρώτη ταινία της σειράς, είναι κλάσεις ανώτερη και διασκεδαστική όσο δεν φαντάζεσαι. Με μια τζεϊμσμποντική ίντριγκα στη μέση, αρκετά ευρήματα και μπόλικο κοσμοπολιτισμό που σε ταξιδεύει σε ‘πειραγμένες’ αλλά τόσο δουλεμένες και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, γωνιές της Ιαπωνίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Μ. Βρετανίας, κατορθώνει να σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και να σε διασκεδάζει βομβαρδίζοντας ταυτόχρονα τον αμφιβληστροειδή σου με ένα καντάρι οπτικών θαυμάτων.

Η εξέλιξη του ρεαλισμού του ψηφιακού κινούμενου σχεδίου, έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο βαθμό (ειδικά στα φόντα) που σχεδόν δεν ξεχωρίζει από την πραγματικότητα και το βαρύ όνομα του στούντιο, που δεν είναι άλλο από τον ιδρυτή της Pixar και σκηνοθέτη του Toy Story (1995) John Lasseter, στην καρέκλα του σκηνοθέτη των Cars 2 (μαζί με τον Brad Lewis) εγγυάται κινηματογραφική αντίληψη και αισθητική στο χειρισμό των ψηφιακών του κάδρων, σαν να υπάρχει κάπου μια αόρατη κάμερα σε μεγάλα κέφια, ενώ αυτή τη φορά ακόμα και το 3D έχει πλάκα (ή απλώς εγώ ήμουν σε καλή διάθεση).

Όμως πέραν τούτου ουδέν, με την έννοια του ότι τα Αυτοκίνητα 2, όσο διασκεδαστικά, ξεκούραστα και δαγκωτά προτεινόμενα για οικογενειακή καλοκαιρινή βόλτα σε σινεμά κι αν είναι, επ’ουδενί δεν πρόκειται να μείνουν στην ιστορία ως κλασσικό δείγμα του είδους, εκτός ίσως από τις επιδόσεις τους στο πεδίο της τεχνολογικής εξελάνς, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Στα αγγλικά με τις φωνές των Owen Wilson, Michael Cane (μια απόλαυση να τον ακούς), Emily Mortimer και John Turturro. Στα ελληνικά με τις φωνές των Σάκη Ρουβά, Παύλου Κοντογιαννίδη, Βίκυ Καγιά και Βαγγέλη Περρή.
Τάσος Θεοδωρόπουλος
...................
Oι Balzac Diva στο Art & Music Events @ dunkel bar - - DJ SET 07-07
Oι Balzac Diva στο 4ήμερο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ που διοργανώνει το dunkel bar 07 με 10 Ιουλίου.


Bass player Vag (Closer, Surf Jazzer) and keyboardist Dana (Tango with lions, Delos Project) started experimenting with new styles and sounds so as to find their own.) Βe there, support new artists, enjoy the music, the beer, the summer!

.....////...
Art & Music Events @ dunkel bar (07.07 - 10.07)

Οι Ραπτομηχανόβιες, σε συνεργασία με το dunkel bar, παρουσιάζουν μια μοναδική 4ήμερη έκθεση καλλιτεχνών, η οποία θα συνδιαστεί με πολλές μουσικές και όχι μόνο εκπλήξεις...
Στον εξωτερικό χώρο του dunkel bar, θα μπορείτε να δείτε και φυσικά να αγοράστε Ρούχα (γυναικεία-ανδρικά-παιδικά), κοσμήματα, Τσάντες-Καπέλα, Μαρμελάδες-Λικέρ, Σαπούνια, Διακοσμητικά & Χρηστικά Αντικείμενα κ.α.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 4ήμερου θα έχει ως εξής (προς το παρόν):
Πέμπτη 07.07 ->
"7 Frogs" LIVE Street Concert στον εξωτερικό χώρο του dunkel bar....staring at the moon....
Balzac Diva DJ Set (Balzac Diva is an alternative Greek band that was formed on September 2010.
Επίσης από τις 20.00-22.00 η αντίκα της Amstel Premium Pulse θα βρίσκεται έξω απο το dunkel και θα μοιράζει σε όλους σας ΔΩΡΕΑΝ Μπύρα...!!!
Παρασκευή 08.07 ->
η Αννα Αναστασίου, μουσική παραγωγός στον BEST Radio 92.6 (Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-14.00) αναλαμβάνει τα decks του dunkel bar σε μια βραδυά γεματη συναίσθημα,χορό και δροσερά cocktails...θα μας λείπει μόνο η θάλασσα....μαζί μας το Bombay Sapphire....!!!

Σάββατο 09.07 ->
Το Power Soul, Funk συγκρότημα των "THE BET" Live στο dunkel, για full χορό....!!!! after live, DJ Set με τον Δημήτρη Μπούρα, παραγωγό του indiegroundradio.com.

Κυριακή 10.07 ->
early Dj session by Alex και ακολουθεί 2πλο Live....
Αρχικά ο Bas, δημιουργός των No Man's Land, μια απο τις ιστορικότερες εν ενεργεία μπάντες της πόλης, θα μας ταξιδέψει μόνος του σε Rock,Blues και άλλα μονοπάτια (ελάτε να ακούσετε Iron&Wine ...απίστευτα...).
Στη συνέχεια οι "On the Road", η παρέα απο τη Θεσσαλονίκη θα αναλάβει τις κιθάρες,τα πλήκτρα και τα μπόνγκος, με Ελληνικό & Ξένο Ροκ....και όχι μόνο....!!!!

NHΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕ ΧΟΡΕΥΕΙ
Επίσης όσοι από εσάς ψωνίσετε από την έκθεση (και φυσικά για όλους τους εκθέτες..!) θα υπάρχει έκπτωση 10% στο "Σουβλιστό Πορτοκάλι" που βρίσκεται δίπλα στο dunkel, για να φάτε τα σουβλάκια σας, πρίν ή μετά την έκθεση.
Επίσης υπενθυμίζω οτι στο dunkel bar, από τις 18.00 - 20.00 το ποτό κοστίζει 5e, τα Cocktails 6e, οι περισσότερες Μπύρες 4e και το κρασί 4e.
Ειδικά για όλες τις ημέρες της έκθεσης οι Heineken-Fisher θα κοστίζουν 4e όλο το βράδυ.
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους,καθημερινά απο τις 7 το απόγευμα.

dunkel bar - panormou 117 - building 46
building 46
Athènes (Athens, Greece)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου