ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Σαν Σήμερα...4 Ιουλίου

1938 Ο Αμερικανός Soul/R&B τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Bill Withers (William Harrison Withers, Jr.) γεννήθηκε στο Slab Fork της δυτικής Βιρτζίνια. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετείς '70 και '80. Κέρδισε τρία βραβεία Grammy "Best Rhythm & Blues Song", για τα τραγούδια "Ain't No Sunshine" (1971), "Just the Two of Us" (1981) και "Lean on Me" (1987).

1943 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Alan Wilson (Alan Christie Wilson 1943-1970) γεννήθηκε στην Βοστόνη της Massachusetts. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Canned Heat και έγραψε τα περισσότερα από τα τραγούδια τους. Το 1969 εμφανίστηκαν στο Woodstock Festival και αργότερα και στο ομότιτλο φιλμ με το τραγούδι "Going Up the Country". Ήταν μεγάλος θαυμαστής του John Lee Hooker, γεγονός που είχε επηρεάσει τον τρόπο που έπαιζε κιθάρα.

2003 Ο Αμερικανός Soul/Funk τραγουδιστής και τραγουδοποιός Barry White (Barrence Eugene Carter 1944-2003) απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών στο Los Angeles της California από από νεφρική ανεπάρκεια. Ένα μήνα περίπου νωρίτερα, είχε υποστεί έμφραγμα με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους εμπορικά Soul καλλιτέχνες, με τις πωλήσεις των άλμπουμ του να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του: "I'm Gonna Love You Just a Little More Baby", "Never, Never Gonna Give You Up", "Can't Get Enough of Your Love, Babe", "You're the First, the Last, My Everything", "You See the Trouble with Me" κ.α.

1982 Σε τελετή που πραγματοποιείται στο Maui της Hawaii, ο Ozzy Osbourne παντρεύεται την μάνατζερ του Sharon Arden. Τα πρώτα χρόνια του γάμου τους έκαναν και οι δύο υπερβολική χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, και δεν έλειπαν ποτέ τα προβλήματα. Σύμφωνα με την Sharon πολλές φορές "έπεφτε πολύ ξύλο μεταξύ τους" και τον Αύγουστο του 1989 ο Ozzy, υπό την επήρεια ναρκωτικών, προσπάθησε να την στραγγαλίσει. Παρόλα αυτά είναι ακόμη μαζί και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

1995 Οι The Ramones κυκλοφορούν το 14ο και τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο "Adios Amigos". Μεταξύ των τραγουδιών υπήρχε και μια διασκευή στο τραγούδι του Tom Waits, "I Don't Want to Grow Up". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Making Monsters For My Friends", "It's Not For Me to Know" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου