ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα....25 Μαΐου

1948 Ο Γερμανός τραγουδιστής Klaus Meine γεννήθηκε στο Hannover της Γερμανίας. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή του ως βασικός τραγουδιστής και στιχουργός στο hard rock συγκρότημα Scorpions. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα ένα χρόνο μετά την δημιουργία του το 1969 και από τότε είναι ενεργό μέλος, έχοντας ηχογραφήσει 17 άλμπουμ. Μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος τα τραγούδια "Fly to the Rainbow", "In Trance", "Rock You Like a Hurricane", "No One Like You", "Still Loving You", "Holiday", "Wind of Change" κ.α. Οι πωλήσεις τους παγκοσμίως ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

1958 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Paul Weller (John William Weller) γεννήθηκε στο Woking του Surrey. Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα The Jam και το 1983 συνεργάστηκε με τον πιανίστα Mick Talbot για την δημιουργία του συγκροτήματος The Style Council. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Speak Like a Child", "Shout to the Top!", "Boy Who Cried Wolf" κ.α. Το 1990 ξεκινά σόλο καριέρα κυκλοφορώντας μέχρι σήμερα δέκα στούντιο άλμπουμ. Έχει κερδίσει δύο Brit Awards, το 2006 το βραβείο "Lifetime Achievement" και το 2009 το "Best Male Solo Artist". Είναι γνωστός και ως The Modfather. Ο Weller υπήρξε μεγάλη επιρροή για αρκετά Βρετανικά συγκροτήματα όπως οι Oasis, Blur, Arctic Monkeys, the Enemy κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Sunflower", "You Do Something To Me", "Wild Wood", "From The Floorboards Up" κ.α.

1968 Ο Simon & Garfunkel ανεβαίνουν στην κορυφή του Billboard 200 με το άλμπουμ τους "Bookends", ρίχνοντας από την πρώτη θέση... τους εαυτούς τους και το soundtrack της ταινίας "The Graduate" όπου συμμετείχαν με επτά τραγούδια. Το "Bookends" κυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου και περιείχε την μεγάλη επιτυχία "A Hazy Shade of Winter", τραγούδι που συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας "Less Than Zero" το 1987, από το γυναικείο συγκρότημα The Bangles.


1983 Το Αμερικανικό Heavy Metal συγκρότημα Dio κυκλοφορεί το πρώτο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Holy Diver". Θεωρείται η πιο σημαντική τους δισκογραφική δουλειά και ένα από τα καλύτερα Heavy Metal άλμπουμ. Το εξώφυλλο του άλμπουμ απεικονίζει τη μασκότ του συγκροτήματος "Murray", ένα πλάσμα με μορφή διαβόλου, το οποίο προσπαθεί να σκοτώσει έναν κληρικό. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Stand Up and Shout", "Holy Diver" κ.α.

1997 Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του, ο Bob Dylan μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Los Angeles με πόνους στο στήθος. Αυτό που φοβόντουσαν όλοι ήταν καρδιακό επεισόδιο αλλά η διάγνωση των γιατρών δείχνει ιστοπλάσμωση, μια λοιμώδης ασθένεια που προκαλείται από τον μύκητα Histoplasma caprulatum και προσβάλει τον πνεύμονα. Σαν αποτέλεσμα θα ακυρώσει την Πανευρωπαϊκή του περιοδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου