ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα....22 Μαΐου

1950 Ο Βρετανός τραγουδιστής, στιχουργός και ποιητής Bernie Taupin (Bernard John Taupin) γεννήθηκε στο Sleaford του Lincolnshire. Είναι ιδιαίτερα γνωστός από την συνεργασία του με τον Elton John, για τον οποίο έχει γράψει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του - "Rocket Man", "I'm Still Standing", "Candle in the Wind", "Don't Let the Sun Go Down on Me", "Your Song" κ.α. Έχει επίσης συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Starship ("We Built This City"), Courtney Love ("Uncool") κ.α. Το 2006 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τους στίχους του τραγουδιού "A Love That Will Never Grow Old" από το soundtrack της ταινίας "Brokeback Mountain".

1959 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος των The Smiths, Morrissey (Steven Patrick Morrissey) γεννήθηκε στο Davyhulme του Lancashire. Γνώρισε επιτυχία μαζί με το συγκρότημα την δεκαετία του '80 και μετά την διάλυση τους το 1987 ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα. Μεγάλες επιτυχίες με την φωνή του: "What Difference Does It Make?", "Heaven Knows I'm Miserable Now", "Bigmouth Strikes Again", "Everyday Is Like Sunday", "You Have Killed Me" κ.α. Υπήρξε μεγάλη επιρροή για συγκροτήματα και καλλιτέχνες της σύγχρονης Βρετανικής μουσικής όπως Suede, Blur, Oasis, Pulp κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη 92η θέση.


1958 Ο Jerry Lee Lewis και 14χρονη γυναίκα και ξαδέρφη του, Myra, φτάνουν στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης απαντά σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την προσωπική του ζωή. Οι απαντήσεις του ενοχλούν τόσο πολύ την Βρετανική κοινή γνώμη, που αναγκάζεται να ακυρώσει την περιοδεία του στη χώρα ύστερα από τρεις συναυλίες.


1966 Στην πρώτη θέση του Billboard Pop Hit βρίσκονται οι The Mamas & the Papas και το τραγούδι "Monday, Monday". Είναι μια δημιουργία του John Phillips και μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "If You Can Believe Your Eyes and Ears" το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο. Στις 2 Μαρτίου του 1967, στην 9η τελετή απονομής των Grammy Awards, το τραγούδι χάρισε στο συγκρότημα το βραβείο "Best Contemporary (R&R) Group Performance, Vocal Or Instrumental".

1971 Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι The Rolling Stones και το άλμπουμ τους "Sticky Fingers". Θα παραμείνει στο Νο1 για τέσσερις εβδομάδες. Το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου και περιείχε τραγούδια όπως τα "Brown Sugar", "Wild Horses", "Sister Morphine" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου