ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα...Τρίτη 24 Μαΐου

Κάντε κλικ εδώ
1941 Γεννήθηκε στο Duluth της Minnesota ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς στην ιστορία της μουσικής, ο Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman). Οι πολιτικοποιημένοι στίχοι του έγιναν, τις περισσότερες φορές, η σημαία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παγκόσμια ειρήνη. Στην μέχρι σήμερα πορεία του έχει κερδίσει έντεκα βραβεία Grammy, ένα Όσκαρ "Best Original Song" και μία Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι "Things Have Changed" της ταινίας "Wonder Boys". Το περιοδικό Times τον χαρακτήρισε έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους του πλανήτη και καλλιτέχνες όπως οι Joe Strummer, John Lennon, Paul McCartney, Bruce Springsteen, David Bowie, Nick Cave, Syd Barrett κ.α. έχουν δηλώσει στο παρελθόν πως με τα τραγούδια του διαμόρφωσε τη σύγχρονη Rock μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "Blowin' in the Wind", "The Times They Are a-Changin", "Like a Rolling Stone", "All Along the Watchtower" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1988.

1974 Ο Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας Duke Ellington (Edward Kennedy Ellington 1899-1974) απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών στην Νέα Υόρκη από πνευμονία. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα ονόματα της Jazz, όπως Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie και Billie Holiday. Είναι κάτοχος δώδεκα βραβείων Grammy και εννέα Grammy Hall of Fame Award, τα οποία δίνονται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής και έχουν αποτελέσει σταθμό στην εξέλιξη της μουσικής. Το 1966 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" και το 1971 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame.

1968 Κυκλοφορεί το single των The Rolling Stones με τίτλο "Jumpin' Jack Flash". Η κυκλοφορία του τραγουδιού επισκιάζεται από την σύλληψη του τραγουδιστή Mick Jagger και της Marianne Faithfull, στο σπίτι του Keith Richards, με την κατηγορία της κατοχής και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

1969 Οι The Beatles βρίσκονται στην κορυφή του Billboard Pop Hit με το τραγούδι "Get Back". Είχε κυκλοφορήσει στις 11 Απριλίου. Μια διαφορετική εκτέλεση του τραγουδιού έκανε την εμφάνιση του ένα χρόνο περίπου αργότερα στο τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Let It Be".

1983 Μετά από δύο στούντιο άλμπουμ οι Vince Clarke και Alison Moyet αποφασίζουν να διαλύσουν το συγκρότημα τους, τους Yazoo. Η Moyet ακολουθεί σόλο καριέρα ενώ ο Clarke δημιουργεί το synth-pop συγκρότημα Erasure.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου