ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα...23 Μαΐου

Κάντε κλικ εδώ

2006 Ο μέντορας των Stevie Ray Vaughan και Jimmie Vaughan, Clifford Antone (1949-2006) απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών στο Austin του Texas. Ήταν ιδιοκτήτης του φημισμένου club "Antone's" το οποίο για 30 ολόκληρα χρόνια φιλοξενούσε στη σκηνή του καλλιτέχνες όπως οι Fats Domino, John Lee Hooker, Muddy Waters, Albert Collins, B.B. King κ.α. Ήταν επίσης ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Antone's Records and Tapes. Συχνά αποκαλείται και "The man who gave Austin the blues".

1964 Η Ella Fitzgerald με την διασκευή της του τραγουδιού "Can't Buy Me Love" των The Beatles, βρίσκεται στο Νο34 των Βρετανικών Singles Chart. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που εμφανίζεται στα Βρετανικά chart διασκευάζοντας τραγούδι των Σκαθαριών.


1967 Μετά από πολλές ημέρες ηχογραφήσεων στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, οι Pink Floyd μεταφέρονται στα Sound Technique Studios για να ηχογραφήσουν τα τραγούδια "See Emily Play" και "Scarecrow". Το συγκρότημα επέστρεψε στο στούντιο που είχαν ηχογραφήσει το τραγούδι "Arnold Layne" μιας και ήθελαν να "πετύχουν" ανάλογο ήχο. Τα τραγούδια ήταν δημιουργία του Syd Barrett και θα κυκλοφορήσουν σαν single ένα μήνα περίπου αργότερα. Το τραγούδι "See Emily Play" αποτέλεσε μέρος πολλών συλλογών όπως "Relics" (1971), "Works" (1983), "Shine On" (1992), "Echoes: The Best of Pink Floyd" (2001). Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll".

1992 Οι Iron Maiden βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart με το άλμπουμ τους "Fear Of The Dark". Είναι το τρίτο No 1 άλμπουμ του συγκροτήματος.

2000 Οι Oasis ανακοινώνουν, από την Βαρκελώνη, πως ο Noel Gallagher εγκαταλείπει την πανευρωπαϊκή τους περιοδεία και επιστέφει στο Λονδίνο. Για μια ακόμη φορά τα αδέρφια Gallagher τσακώθηκαν... Αυτή τη φορά, μετά από προσβλητικά σχόλια του Liam για την τότε γυναίκα του Noel, Meg Mathews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου