ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...9 Φεβρουαρίου

1981 Ο πρωτοπόρος της Rock & Roll Bill Haley (William John Clifton Haley, Jr. 1925-1981) απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών στο σπίτι του στο Harlingen του Texas από έμφραγμα. Με το συγκρότημα του, Bill Haley & His Comets, στις αρχές της δεκαετίας του '50, ήταν από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην εξάπλωση της Rock n' Roll στην Αμερική. Μεγάλη τους επιτυχία τα τραγούδια "Rock Around the Clock" και "Shake, Rattle and Roll" (Big Joe Turner). Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.

1970 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκεται το δεύτερο άλμπουμ των Led Zeppelin, "Led Zeppelin II". Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1969 από την Atlantic Records και ουσιαστικά ήταν παραγωγή του κιθαρίστα του συγκροτήματος Jimmy Page. Έγινε 12 φορές πλατινένιο στην Αμερική και 4 φορές στη Μεγάλη Βρετανία. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Whole Lotta Love", "Heartbreaker", "Moby Dick" κ.α.

1999 Ο Dave Grohl (Νirnana, Foo Fighters, Them Crooked Vultures) και οι εταιρείες Roswell και EMI καταθέτουν μήνυση κατά των Miramax Studios με την αιτιολογία ότι χρησιμοποίησαν χωρίς άδεια το τραγούδι "Big Me" των Foo Fighters στο τρέιλερ της ταινίας "Rounders".

2000 Η ταινία "The Million Dollar Hotel", σε σενάριο των Bono (U2) και Nicholas Klein κάνει πρεμιέρα στο 50ο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει κάνει ο Wim Wenders.

2005 Στα φετινά Brit Awards οι Franz Ferdinand κερδίζουν δυο βραβεία, τα "Best Rock Act" και "Best British Band". Οι Scissor Sisters κερδίζουν τρία, τα βραβεία "Best International Act", "Best International Newcomer" και "Best International Album". Οι U2 κερδίζουν το βραβείο "Best International Group".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου