ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...6 Φεβρουαρίου

1947 Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bob Marley (Robert Nesta Marley 1945-1981) γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό με το όνομα Nine Mile στην Jamaica. Υπήρξε ο άνθρωπος που έκανε την Reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974. Μετά τη διάλυση τους, συνέχισε ως Bob Marley & The Wailers. Το 1978 του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε. το μετάλλιο "Peace Medal of the Third World". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Δημοφιλή τραγούδια του τα "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Redemption Song" κ.α.

1962 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Guns N' Roses, Axl Rose (William Bruce Rose, Jr.) γεννήθηκε στο Lafayette της Indiana. Από το 1985 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει συνολικά επτά άλμπουμ με το συγκρότημα (4 στούντιο), με πωλήσεις να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει κερδίσει τέσσερα American Music Awards, τέσσερα MTV Video Music Awards και δυο World Music Awards.

1970 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία από την Apple Records το τραγούδι του John Lennon, "Instant Karma!". Είναι ένα από τα τρία τραγούδια του Lennon σαν σόλο τραγουδιστής, μαζί με τα "Imagine" και "Give Peace a Chance", που γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Γράφτηκε και κυκλοφόρησε μέσα σε δέκα ημέρες. Ο Lennon είχε δηλώσει: "Wrote it for breakfast, recorded it for lunch and we're putting it out for dinner".

1982Οι Kraftwerk είναι το πρώτο Γερμανικό συγκρότημα που καταφέρνει να σκαρφαλώσει στο Νο1 των Βρετανικών Charts, με το διπλό single "The Computer Love/The Model". Εκείνη την εποχή είχε γίνει το αγαπημένο χορευτικό τραγούδι στης Μεγάλης Βρετανίας.

1993 Στην Νο1 θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται η Whitney Houston με το τραγούδι "I Will Always Love You" από το soundtrack της ταινίας "The Bodyguard", άλμπουμ το οποίο για την ίδια εβδομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard 200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου