ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...9 Ιανουαρίου


1941 Η Αμερικανίδα Folk τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Joan Baez (Joan Chandos Baez) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Χαρακτηρίζεται για την αγωνιστική δραστηριότητα της, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βοήθησε ώστε τα τραγούδια του Bob Dylan να βρουν το δρόμο τους στο πλατύ αμερικανικό κοινό. Έξι από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησε έχουν γίνει χρυσά.


1944 Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Jimmy Page (James Patrick Page) γεννήθηκε στο δυτικό προάστιο του Λονδίνου, Heston. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Yardbirds από το 1966 έως το 1968 και στη συνέχεια των Led Zeppelin μέχρι το 1980. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι The Who, The Kinks, Marianne Faithfull, The Rolling Stones, Van Morrison, Eric Clapton, Joe Cocker, κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 100 Greatest Guitarists of All Time" βρίσκεται άξια στη 9η θέση. Το όνομα του έχει γραφτεί δύο φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, μία με τους The Yardbirds και μία με τους Led Zeppelin. Το 1980, μετά τον θάνατο του φίλου του και ντράμερ των Led Zeppelin, John Bonham, ακολουθεί η διάλυση του συγκροτήματος. Ο Page πέφτει σε μελαγχολία και δεν αγγίζει την κιθάρα του για ένα χρόνο περίπου. Επιστρέφει στην ενεργό δράση το 1981 και από τότε έχει ηχογραφήσει 12 άλμπουμ. Το 2005 τιμήθηκε από την Βασιλική οικογένεια με τον τίτλο "Officer of the Order of the British Empire".


1963 Ο ντράμερ Charlie Watts ενσωματώνεται στους The Rolling Stones. Μέχρι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συγκροτήματος.


1988 Η Whitney Houston και το τραγούδι ''So Emotional'' βρίσκονται στη θέση No 1 του Billboard Hot 100. Διαδέχτηκαν στην κορυφή το τραγούδι "Faith" του George Michael.

2003 Ένα πιάνο που ανήκε στον Elvis Presley πουλήθηκε σε δημοπρασία στον Michael Muzio των The Blue Moon Group για 685 χιλιάδες δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου