ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...10 Ιανουαρίου

1945 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Rod Stewart (Roderick David Stewart) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Από το 1966 έως το 1975 υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Jeff Beck Group και Faces. Το 1975 μετά την αποχώρηση του Ronnie Wood για τους Rolling Stones, ο Stewart διαλύει τους Faces και ακολουθεί σόλο καριέρα. Έχει στο βιογραφικό του 12 Νο1 άλμπουμ και 11 Νο1 τραγούδια σε Ευρώπη και Αμερική. Το 1994 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2005 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Traditional Pop Vocal Album" για το "Stardust: The Great American Songbook, Volume III" καθώς και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Το 2006 το όνομα του γράφτηκε στο UK Music Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του, τα "Maggie May", "Tonight's the Night (Gonna Be Alright)", "Baby Jane", "All for Love" (μαζί με τους Bryan Adams και Sting), κ.α.


1953 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, βραβευμένη με τέσσερα βραβεία Grammy, Pat Benatar (Pat Andrzejewski) γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Τα έξι πρώτα της άλμπουμ γίνονται πλατινένια, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Γνωστές της επιτυχίες, τα τραγούδια "Love Is a Battlefield", "Hit Me with Your Best Shot", "We Belong" και "Heartbreaker".


1976 Ο θρυλικός τραγουδιστής και κιθαρίστας της Blues Howlin' Wolf (Chester Arthur Burnett 1910-1976) απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών στο Illinois. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Blues μουσικής σκηνής του Chicago. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame, το 1991 στο Rock and Roll Hall of Fame και το 1999 το τραγούδι του "Smokestack Lightning" κέρδισε το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του, τα "Spoonful", "Little Red Rooster", "Back Door Man", "I Ain't Superstitious", κ.α.

2001 Ομάδα χριστιανών μαζεύεται έξω από το Arlington Theater της Santa Barbara στην Καλιφόρνια, όπου ο Marilyn Manson έχει μόλις τελειώσει την παράσταση του και... προσεύχονται για την ψυχή του(!)


2006 Οι The White Stripes αναγκάζονται να ακυρώσουν την περιοδεία τους στην Ιαπωνία. Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος Jack White είναι υποχρεωμένος μετά από τις εντολές των γιατρών του, να κάνει αφωνία για δύο εβδομάδες, με σκοπό να ξεκουράσει τις πληγωμένες του φωνητικές χορδές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου