ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...8 Ιανουαρίου

1935 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Elvis Presley (Elvis Aaron Presley 1935-1977) γεννήθηκε στο Tupelo του Mississippi. Είναι γνωστός και ως ο "Βασιλιάς του Rock & Roll". Σε ηλικία 10 ετών απέκτησε την πρώτη του κιθάρα και το 1953 πληρώνει και ηχογραφεί τα πρώτα του τραγούδια στα Sun Studios. Ένα χρόνο αργότερα ο Sam Phillips, ιδιοκτήτης των Sun Studios, ψάχνει έναν λευκό τραγουδιστή με την ερμηνεία και το συναίσθημα ενός έγχρωμου... Ο Presley βρίσκεται μπροστά του την κατάλληλη στιγμή. Αρχίζουν ηχογραφήσεις και σιγά- σιγά ακούγεται σε όλη τη χώρα. Το 1955 η RCA αγοράζει το συμβόλαιο του από την Sun Studios και αρχίζει την πορεία του προς την κορυφή. Από το 1969 έως και το 1956 πρωταγωνίστησε σε 31 ταινίες. Συνολικά ηχογράφησε 74 άλμπουμ των οποίων οι πωλήσεις ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα. Σε ηλικία 36 ετών κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement".


1946 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Robbie Krieger (Robert Alan Krieger) γεννήθηκε στο Los Angeles. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Doors. Έγραψε μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος, όπως τα "Light My Fire", "Love Me Two Times", "Touch Me" και "Love Her Madly", αν και κάποια από αυτά έχουν καταχωρηθεί σε όλα τα μέλη του γκρουπ. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 100 Greatest Guitarists Of All Time" βρίσκεται στην 91η θέση.


1947 Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδιστής David Bowie (David Robert Jones) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Τιμήθηκε από την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας το 2000 με τον τίτλο Commander of the British Empire και το 2003 με τον τίτλο του Ιππότη. Δημοφιλή του τραγούδια: "Space Oddity", "The Man Who Sold the World", "Ziggy Stardust", "Heroes", "Let's Dance", κ.α.


2008 Ο δημιουργός του "Route 66" Clyde Otis (1924-2008) απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών στο New Jersey. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από τους The Rolling Stones και Depeche Mode. Ο Αμερικανός τραγουδοποιός και παραγωγός είχε συνεργαστεί με τους Nat King Cole, Dinah Washington, Brook Benton και Sarah Vaughan. Το 1994 κέρδισε βραβείο Grammy για την παραγωγή του άλμπουμ της Natalie Cole, "Take A Look".

1981 Στις πολιτείες Alabama, Florida, Georgia, Illinois, Kansas, North & South Carolina, Pennsylvania και Virginia η σημερινή ημέρα κηρύσσεται "Elvis Presley Day".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου