ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...1 Ιανουαρίου

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

1958 Ο Grandmaster Flash (Joseph Saddler) γεννήθηκε στο Bridgetown των Μπαρμπάντος. Ήταν από τους πρωτοπόρους της hip-hop/rap μουσικής. Το 2007, δέχτηκε την μεγαλύτερη τιμή που έχει δεχτεί ποτέ καλλιτέχνης της hip-hop, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.


1953 Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Country μουσικής, ο Hank Williams (Hiram King Williams 1923-1953) βρέθηκε νεκρός στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου το οποίο τον μετέφερε στον χώρο όπου θα έδινε συναυλία στην Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α. Νωρίτερα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ναρκωτικών. Ήταν 29 ετών. Από το 1948 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '50, έντεκα από τα τραγούδια του Williams κατέκτησαν το Νο1, τα "Your Cheatin' Heart", "Hey Good Lookin'", "I'm So Lonesome I Could Cry", κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame το 1961 και στο Rock and Roll Hall Fame το 1987. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από καλλιτέχνες όπως Bob Dylan, Leonard Cohen, Johnny Cash, Tony Bennett, The Residents, Ray Charles, Louis Armstrong, κ.α.

1991 Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών ο Αμερικανός τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής, παραγωγός και μάνατζερ Buck Ram (Samuel Ram 1907-1991) στο Λας Βέγκας. Συνεργάστηκε με τους The Penguins και The Platters, για τους τελευταίους έγραψε την επιτυχία "Only You". Θεωρείται ένας από τους πέντε πιο αγαπητούς τραγουδοποιούς στα Αμερικάνικα ραδιόφωνα μαζί με τους Paul Simon, Kris Kristofferson, Jimmy Webb και Paul McCartney. Συνεργάστηκε επίσης με τους The Coasters, The Drifters, Ike and Tina Turner, Ike Cole, Duke Ellington, Glenn Miller, Ella Fitzgerald, και πολλούς άλλους.


1976 Ο τραγουδιστής των Led Zeppelin, Robert Plant, περπατά για πρώτη φορά χωρίς πατερίτσες, παρουσία δημοσιογράφων, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητο του ένα χρόνο πριν στη Ρόδο.

2000 Ο George Harrison παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί ύστερα από τον τραυματισμό του. Στις 30 Δεκεμβρίου, είχε μαχαιρωθεί σοβαρά στο στήθος από άγνωστο ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου