ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

προσωπική δουλειά του Nikita

Κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δουλειά του Nikita με τίτλο "Great blue skies" και
ήδη τραγούδια του cd, όπως τα "Great blue skies" και "Just keep walking", έχουν
ξεχωρίσει και συμπεριλαμβάνονται στα playlist αρκετών ραδιοφωνιών σταθμών σε όλη
την Ελλάδα.

Συνθέτης και στιχουργός ο Νικήτα Γκόλτσος είναι ο γιος Έλληνα πατέρα και Ιταλίδας μητέρας. Έχει την τύχη να δεί τη ζωή μέσα από τρεις διαφορετικές χώρες. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία και ολοκλήρωσε το γυμνάσιο στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Λόγω μουσικού υπόβαθρου της οικογένειάς του, ο Νικήτα ξεκίνησε να παίζει μουσική σε πολύ μικρή ηλικία. Επιλέχτηκε για να συμμετάσχει στην χορωδία του
Δημοτικού σχολείου Νότιας Ουαλίας, η οποία πραγματοποίησε την ετήσια παράσταση της στο περίφημο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αδελαΐδας.
Στα σχολικά του χρόνια, ο Νικήτα συνέχισε την μουσική του προσπάθεια, λαμβάνοντας μαθήματα κιθάρας και φωνητικής. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου του στην σταδιακή του βελτίωση στην κιθάρα , στο να γράφει τραγούδια και να ανακαλύπτει διαφορετικά είδη. Κατά τα τελευταία χρόνια του λυκείου, ασχολήθηκε με την επίσημη ροκ μπάντα του σχολείου η οποία προήλθε από τον τότε καθηγητή μουσικής του σχολείου. Ο Nikita έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε σαν lead τραγουδιστής και ανακάλυψε τη αγάπη του για το τραγούδι. Η μπάντα έπαιξε σε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για το σχολείο και την τοπική κοινότητα.

Από τότε δεν υπήρξε επιστροφή. Σαν έφηβος ο Νικήτα κυρίως επηρεάστηκε από συγκροτήματα όπως οι U2, INXS, και Bryan Adams.
Το 1986 Νικήτα ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για να διευρύνει τους ορίζοντές του στην μουσική. Σε αυτό το διάστημα της εσωτερικής αναζήτησης του, συναντήθηκε με ένα από τους πιο δημοφιλής τζαζ μουσικούς της Ευρώπης, τον Λάκη Ζώη. Ο Λάκης ήταν ο μέντορας του Νικήτα για τα επόμενα χρόνια. Θα περάσουν αμέτρητες ώρες μαζί παίζοντας πειραματιζόμενοι με διάφορες μορφές κατι που έδωσε στον Νικήτα πολύτιμη εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Νικήτα σχημάτισε τους "Rock Boulevard". Για τα επόμενα δέκα χρόνια (1990-2000) το συγκρότημα περιόδευσε σε όλα τα μεγάλα νησιά της Ελλάδας, στην Ιταλία, στην Ολλανδία και στην Κύπρο, παίζοντας διάφορες επιτυχίες της εποχής. Εκτός από τις εμφανλισεις τοπικές παμπ και διάφορα μπαρ, το συγκρότημα επίσης έπαιξε σε πολλά φεστιβάλ το καλοκαίρι και περιστασιακά ως support μπάντα των τοπικών γνωστούς καλλιτέχνες. Σε αυτό το διάστημα το συγκρότημα έπαιξε πάνω από 500 συναυλίες μπροστά σε πλήθη αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία

Μετά τη συγκέντρωση της πολύτιμης αυτής εμπειρίας, ο Νικήτα και το συγκρότημα του αποφάσισαν να ηχογραφήσθυν το πρώτο τους CD, «κανονική ζωή» μια συλλογή από πρωτότυπα τραγούδια του Νικήτα. Μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης το συγκρότημα έκανε εμφανίσεις για την προώθηση του cd. Oι πωλήσεις του cd ξεπέρασαν τις 5.000 αντίτυπα.
Ο Νικήτα και η μπάντα του γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία, υπογράφοντας συμβόλαιο δύο χρόνων με την Ολλανδική πολυεθνική εταιρεία Heineken, η οποία αγόρασε τα δικαιώματα του cd. Το τραγούδι «Μείνε», επιλέχτηκε για την διαφήμιση της μπύρα της στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο σε όλη την Ευρώπη. Η μπάντα έπαιξε support στον Λάκη Παπαδόπουλο στη συναυλία το 2002 και Semaphore Music Festival στη Νότια Αυστραλία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πρόσφατα, το 2009, ο Nikita υπέγραψε συμβόλαιο με "Modal Records" για την παραγωγή το πρώτου σόλο άλμπουμ του "GREAT BLUE SKIES". Η ιδέα να καταγράψει αυτό το σόλο άλμπουμ ήταν πάντα ένα όνειρο για το Νικήτα, και ήρθαν όλα μαζί όταν συνεντήθηκε με τον Χρήστο Γιόρτσιο. Όντας ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας, ο Χρήστος, βοήθησε με όλα τα τεχνικά θέματα, όπως εγγραφή, μίξη, επεξεργασία και mastering και έχοντας επαφές με την μουσική βιομηχανία. Ο Χρήστος βοήθησε τον Νικήτα κάνοντας οντισιόν για τους μουσικού που θα συμμετείχαν στις ηχογραφήσεις. Τέλικά συμμετείχαν οι Κώστας Λιόλιος (τύμπανα), Νίκος Βαρδής (μπάσο) και φυσικά ο καλός του φίλος Λάκης Ζώης. Όπως λέει ο Νικήτας, «όλοι οι μουσικοί συνέβαλαν ώστε τα τραγούδια του να αποκτήσουν ζωή».
Μέσα από αυτό το άλμπουμ "GREAT ΣΚΙΕΣ BLUE" ο Νικήτα στέλνει μια έντιμη, χωρίς λογοκρισία άποψη για κοινά θέματα όπως το περιβάλλον, την ειρήνη, καθώς και άλλα κοινωνικά ζητήματα. Υπάρχουν, επίσης, τραγούδια στο άλμπουμ για τους απελπιστικά ερωτευμένους.

Αυτός είναι ο μοναδικός παραγωγός του CD, και έχει συνθέσει όλα τα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων και των στίχων. Είναι ένας ταλαντούχος κιθαρίστας και έχει ένα μοναδικό φωνητικό ήχο που τον κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό το άλμπουμ συνδυάζει τις rock μελωδίες της χρυσής εποχής, με το νέο Ευρωπαϊκό ήχο του σήμερα. Το άκουσμα τυ εντυπωσιάζει. Ο Νικήτας είναι σίγουρα ένας καλλιτέχνης με ψυχή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Νικήτα, παράλληλα με τη μουσική του, ασχολείται με το τένις. Ήταν στην κορυφαία οκτάδα junior στην Αυστραλία συμμετέχοντας σαν junior μέλος στις Εθνικές ομάδες. Αργότερα έπαιξε στην A.T.P. Επαγγελματικό τένις Circuit και αποσύρθηκε για να γίνει προπονητής τένις. Σήμερα εκπαιδεύει νέους junior παίκτες για την Κυπριακή Εθνική Ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου