ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα... 13 Φεβρουαρίου

13 Φεβρουαρίου 1950 O τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Peter Gabriel (Peter Brian Gabriel) γεννήθηκε στο Surrey της Αγγλίας. Υπήρξε βασικός τραγουδιστής των Genesis από το 1966 έως το 1975. Με την αποχώρηση του ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα . Το πρώτο του Νο1 ήταν το τραγούδι "Sledgehammer" το 1986. Έγραψε την μουσική για την ταινία του Martin Scorsese, "The Last Temptation of Christ" (Ο Τελευταίος Πειρασμός, Νίκος Καζατζάκης, 1953) και κέρδισε το πρώτο του Grammy Award "Best New Age Performance". Το 2009, του απονεμήθηκε το βραβείο Polar Music Prize.



13 Φεβρουαρίου 1956 Γεννήθηκε ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Joy Division, Peter Hook. Μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Ian Curtis το 1980, η μπάντα συνέχισε με το όνομα New Order. Αποχώρησε το 2007 και συνεργάστηκε με τα συγκροτήματα: Revenge και Monaco.


13 Φεβρουαρίου 2002 Ο τραγουδιστής της country μουσικής Waylon Jennings πέθανε σε ηλικία 64 ετών από διαβήτη. Υπήρξε μπασίστας στην μπάντα του μεγάλου Buddy Holly. Στις 3 Φεβρουαρίου του 1959, τη τελευταία στιγμή και λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας, δεν πέταξε με την φονική πτήση όπου σκοτώθηκαν οι Buddy Holly, Ritchie Valens και J. P. The Big Bopper.

13 Φεβρουαρίου 1867 Το κλασικό waltz "Blue Danube Waltz" του Johann Strauss παίχτηκε για πρώτη φορά σε δημόσια εκδήλωση στην Βιέννη της Αυστρίας.


13 Φεβρουαρίου 1958 Νο1 στο Billboard Pop Hit είναι το single του Elvis Presley "Don't/I Beg of You". Είναι το ενδέκατο Νο1 single του τραγουδιστή στην Αμερική.


13 Φεβρουαρίου 1966 Οι The Rolling Stones κάνουν την εμφάνιση του στο "The Ed Sullivan Show" του CBS στην Αμερική. Το επεισόδιο είχε μαγνητοσκοπηθεί την προηγούμενη ημέρα.

13 Φεβρουαρίου 1967 Οι The Beatles κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, τα τραγούδια "Penny Lane" και "Strawberry Fields Forever" σε ένα διπλό single. Στα Αμερικάνικα charts θα φτάσει μέχρι το Νο1 ενώ στα Βρετανικά μέχρι το Νο2. Ο John Lennon είχε γράψει το "Strawberry Fields Forever" κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της μαύρης κωμωδίας "How I Won the War" που πρωταγωνιστούσε. Για το τραγούδι, υπήρχε αρχικά η σκέψη να κυκλοφορήσει με το άλμπουμ "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" την 1 Ιουνίου του 1976 όμως τελικά κυκλοφόρησε σε αυτό το διπλό single μαζί με το "Penny Lane" του Paul McCartney.


13 Φεβρουαρίου 1970 Οι Black Sabbath κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Black Sabbath". Στην Αμερική κυκλοφόρησε την 1 Ιουνίου. Ανέβηκε μέχρι το Νο 8 των Βρετανικών charts και θεωρείται ένα από τα άλμπουμ που βοήθησαν στην εξέλιξη της heavy metal μουσικής. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, 500 Greatest Albums of All Time, βρίσκεται στη θέση 241.


13 Φεβρουαρίου 1972 Οι Led Zeppelin αναγκάζονται να ακυρώσουν την προγραμματισμένη τους συναυλία στην Σιγκαπούρη. Ο λόγος; Οι αρχές της χώρας δεν τους επέτρεψαν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο επειδή είχαν μακριά μαλλιά.


13 Φεβρουαρίου 1980 Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του πρώην Sex Pistol, John Lydon (Johnny Rotten) ψάχνοντας για ναρκωτικά. Τους υποδέχεται κάνοντας χαιρετισμό με ένα σπαθί. Το μόνο ενοχοποιητικό στοιχειό που βρήκαν ήταν μια μικρή φιάλη υγραερίου...


13 Φεβρουαρίου 1982 Ταφόπλακα βάρους 140 κιλών εξαφανίζεται από τον τάφο του τραγουδιστή των Lynyrd Skynyrd, Ronnie Van Zant νεκροταφείο Orange Park της Φλόριντα. Βρέθηκε δύο εβδομάδες αργότερα στην ξεραμένη κήτη ενός ποταμού.


13 Φεβρουαρίου 2005 Στην 47η τελετή απονομής βραβείων Grammy που γίνεται στο Staples Center του Los Angeles, o εκλιπών Ray Charles κερδίζει 8 βραβεία Grammy, τα 4 για το άλμπουμ του "Genius Loves Company".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου