ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα... 12 Φεβρουαρίου.

12 Φεβρουαριου 1939 Ο Ray Manzarek, τα θαυματουργά χέρια πίσω από τα πλήκτρα του συγκροτήματος The Doors, γεννήθηκε στο Chicago του Illinois. Γνωρίστηκε με τον Jim Morrison την εποχή που ήταν σπουδαστές στο UCLA των ΗΠΑ. Δημιούργησαν μαζί τους The Doors και μετά τον θάνατο του Morrison (1973) συνέχισε αλλάζοντας το όνομα σε The Doors of the 21st Century και στη συνέχεια σε Riders on The Storm.



12 Φεβρουαρίου 1956 Ακριβώς 44 χρόνια πριν τον θάνατο του, ο Screamin' Jay Hawkins ηχογραφεί στην Νέα Υόρκη την μεγάλη του επιτυχία "I Put a Spell on You".

12 Φεβρουαρίου 2000 Ο Αμερικάνος ηθοποιός και τραγουδιστής Screamin' Jay Hawkins πεθαίνει στο Παρίσι σε ηλικία 70 ετών μετά από εγχείρηση που του είχε γίνει για ανεύρυσμα. Ήταν γνωστός για τον χαρακτηριστικό θεατρικό τρόπο που τραγουδούσε. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "I Put a Spell on You" το 1956. Γράφτηκε στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "500 Songs that Shaped Rock and Roll".



12 Φεβρουαρίου 1957 Νο1 στο Billboard Pop Hit είναι ο Elvis Presley και το τραγούδι "Too Much". Είναι το πρώτο από τα τέσσερα Νο1 που σημείωσε το 1957. Το ίδιο ρεκόρ σε Νο1 είχε και το 1956...



12 Φεβρουαρίου 1961 Τα τραγούδι των The Miracles, "Shop Around", φτάνει σε πωλήσεις τα 1 εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι το πρώτο τραγούδι της Motown που πετυχαίνει τέτοιο αριθμό πωλήσεων.



12 Φεβρουαρίου 1964 Η Beatlemania χτυπάει τη Νέα Υόρκη. Το δισκοπωλείο The New Street Music Record προσφέρει σε όποιον αγοράζει δίσκο των The Beatles ένα "κούρεμα Beatles" στο διπλανό κουρείο. Το συγκρότημα εμφανίζεται για 2 βραδιές στο Carnegie Hall.



12 Φεβρουαρίου 1967 Το σπίτι του Keith Richards στο Sussex της Αγγλίας περικυκλώνεται από 15 αστυνομικούς. Κάνουν έρευνα και ανακαλύπτουν ποσότητες ναρκωτικών. Ο Richards κρατείτε για ένα βράδυ ενώ ο καλεσμένος του Mick Jagger για δύο...



12 Φεβρουαρίου 1968 Ο Jimi Hendrix γυρίζει στο Seattle όπου σπούδασε μέχρι τα 14 του χρόνια και δίνει μια δωρεάν παράσταση για τους μαθητές του σχολείου Garfield High School. Τον υποδέχεται ο δήμαρχος όπου του δίνει το κλειδί της πόλης. Ο Hendrix είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του για να γίνει μουσικός. Μια επιτροπή από το σχολείο του δίνει τιμητικό δίπλωμα αποφοίτησης.



12 Φεβρουαρίου 1977 Οι The Police ηχογραφούν το πρώτο τους single με τίτλο "Fall Out". Επίσημα κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1997 αλλά επανακυκλοφόρησε το 1979. Δεν συμπεριλαμβάνεται σε κανένα άλμπουμ των The Police παρά μόνο στην κασετίνα "Message in a Box: The Complete Recordings" και "The Police Live!".



12 Φεβρουαρίου 1981 H τραγουδίστρια των Blondie, Deborah Harry, ανακοινώνει πως ετοιμάζει τον πρώτο της σόλο άλμπουμ. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 8 Αυγούστου του 1981 και θα έχει τον τίτλο "Koo Koo".



12 Φεβρουαρίου 2004 Ο τραγουδιστής Ozzy Osbourne, στα βραβεία του περιοδικού ΝΜΕ, κερδίζει τον τίτλο "Godlike Genius". Οι Radiohead κερδίζουν το βραβείο "Best Album" για το "Hail To The Thief" ενώ οι Kings of Leon τα βραβεία "Best New Band" και "Best International Band".



12 Φεβρουαρίου 2007 Μετά την χθεσινή εμφάνιση τους στα Grammy Awards, ο Sting επιβεβαιώνει πως οι The Police θα επανενωθούν προσωρινά, για μια νέα περιοδεία. Δίνουν συναυλίας σε ολόκληρο τον πλανήτη με συνολικά έσοδα πάνω από 360 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου