ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Σαν σήμερα... 10 Φεβρουαρίου


10 Φεβρουαρίου 1914 Γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη ένας από τους πιο σπουδαίους παίχτες της φυσαρμόνικας, ο Larry Adler. Έγραψαν για αυτόν συνθέτες όπως οι Ralph Vaughan Williams, Malcolm Arnold κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Sting, Elton John, Kate Bush κ.α.




10 Φεβρουαριου 1937 Γεννήθηκε ο ιδρυτής και κιθαρίστας του Αμερικάνικού συγκροτήματος The Ventures, Don Wilson. Το συγκρότημα του θεωρείται ένα από τα πρώτα instrumental συγκροτήματα σε πωλήσεις παγκοσμίως. Υπολογίζεται πως έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Το όνομα του, μαζί με τους Ventures, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2008.



10 Φεβρουαριου 1956 Ο Little Richard ηχογραφεί το τραγούδι "Long Tall Sally". Δημιουργοί του τραγουδιού είναι ο ίδιος και οι Robert "Bumps" Blackwell και Enotris Johnson. Στη λίστα "The 500 Greatest Songs of All Time" του περιοδικού Rolling Stone έχει τη θέση 56.



10 Φεβρουαριου 1964 Ο "βασιλιάς της ροκ" Elvis Presley στέλνει ένα τηλεγράφημα στους The Beatles δηλώνοντας τον θαυμασμό του. Το προηγούμενο βράδυ είχαν εμφανιστεί στο The Ed Sullivan Show της τηλεόρασης του CBS.



10 Φεβρουαρίου 1967 Καθώς οι The Beatles συνεχίζουν στο Abbey Road τις ηχογραφήσεις για το "A Day In The Life" δέχονται στο στούντιο την επίσκεψη των Mick Jagger, Marianne Faithfull και Keith Richards.



10 Φεβρουαρίου 1977 Οι The Clash αρχίζουν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο The Clash. Ενώ στην Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε το 1977, στην Αμερική κυκλοφόρησε σε διαφορετική έκδοση το 1979. Δημοφιλή τραγούδια: "Janie Jones", "Remote Control" κ.α.



10 Φεβρουαριου 1978 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικάνικου συγκροτήματος Van Halen με τον τίτλο, Van Halen. Μόνο στην Αμερική πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2003 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, The 500 Greatest Albums of All Time, στην θέση 415.



10 Φεβρουαριου 1979 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 (singles) βρίσκεται το τραγούδι του Rod Stewart, "Da Ya Think I'm Sexy?".



10 Φεβρουαρίου 1982 Ο κιθαρίστας Μicky Moody ανακοινώνει στο Τύπο την αποχώρηση του από τους Whitesnake για προσωπικούς λόγους. Στην επίσημη ιστοσελίδα του έγραψε: "You do your work and you get your money. Well we certainly worked..."



10 Φεβρουαρίου 1986 Κυκλοφορεί το άλμπουμ του John Lennon, "Live in New York City". Είναι το πρώτο επίσημο live άλμπουμ του John Lennon και ηχογραφήθηκε στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης στις 30 Αυγούστου του 1972.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου