ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...3 Δεκεμβρίου

1911 Ένας από τους πιο δημοφιλής Ιταλούς συνθέτες, ο Nino Rota (Giovanni Rota Rinaldi 1911-1979) γεννήθηκε στο Μιλάνο. Χαρακτηρίζεται κυρίως για την εργασία του στον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε στενά με σκηνοθέτες όπως οι Federico Fellini και Luchino Visconti. Για την μουσική του στα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας "The Godfather" του Francis Ford Coppola, κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Original Score". Στην 40χρονη καριέρα του έγραψε μουσική για πάνω από 150 ταινίες, όπερα και μπαλέτο.


1948 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ozzy Osbourne (John Michael Osbourne) γεννήθηκε στο Birmingham. Αποκαλείται και "Godfather of Heavy Metal". Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Black Sabbath από όπου αποχώρησε το 1978 για σόλο καριέρα. Το 1994 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Metal Performance" για το τραγούδι "I Don't Want to Change the World". Οι πωλήσεις των σόλο άλμπουμ του ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του: "Paranoid", "Crazy Train", "Symptom of the Universe", "Bark at the Moon", "Sabbath Bloody Sabbath" , "Shot in the Dark", "Close My Eyes Forever" (μαζί με την Lita Ford), κ.α.


1965 Κατά την διάρκεια συναυλίας των The Rolling Stones στο Sacramento της California, ο Keith Richards ακουμπάει κατά λάθος την κιθάρα του στο μικρόφωνο - χωρίς γείωση - και παθαίνει ηλεκτροπληξία. Θα παραμείνει αναίσθητος στη σκηνή για επτά λεπτά.


1976 Ένα τεράστιο φουσκωτό γουρούνι που αιωρείτο πάνω από τον σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας Battersea Power Station στο Λονδίνο, απελευθερώνεται και αρχίζει να ταξιδεύει στον Βρετανικό ουρανό. Το όνομα του ήταν Algie, είχε μήκος εννέα μέτρα και είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες της φωτογράφησης του άλμπουμ των Pink Floyd, "Animals". Ήταν γεμάτο με ήλιο και είχε τοποθετηθεί πάνω από τον ηλεκτρικό σταθμό την προηγούμενη ημέρα. Προσγειώθηκε στο Kent και το μάζεψε ένας αγρότης που έβαλε τις φωνές στους υπευθύνους επειδή το τεραστίων διαστάσεων γουρούνι τρόμαξε τις αγελάδες του...


1979 Έντεκα άτομα ποδοπατούνται μέχρι θανάτου, λίγο πριν αρχίσει η συναυλία του Βρετανικού συγκροτήματος The Who, στο River Front Coliseum του Cincinnati. Το τραγικό γεγονός συνέβη τη στιγμή που το συγκρότημα έκανε πρόβα ήχου και πλήθος κόσμου επιχείρησε να μπει στο κτήριο χωρίς εισιτήριο. Το συγκρότημα δεν ενημερώθηκε, παρά μόνο στο τέλος της συναυλίας από φόβο των διοργανωτών μην ακυρώσουν την παράσταση και δημιουργηθούν επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου