ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΛΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΑΖΙ!!! - FLY BY WIRE - ΠΕΤΑΝΕ ΨΥΛΑ!

fly by wire
-ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK
ΓΙΑΝΝΗΣ / Phoenix Flybywire

- Γιάννη μου είσαστε οι ?
Είμαστε οι Fly By Wire

- Πόσον καιρό είσαστε στις μουσικές σκηνές?
Στις μουσικές σκηνές ανεξάρτητα ο καθένας είμαστε καμιά 10ετία, αλλά σαν FlyByWire είμαστε μαζί απ το Σεπτέμβρη που μας πέρασε.
Ξεκινήσαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη οι τέσσερεις πρώτοι μπασίστας, ντράμερ, εγώ και ο DJ. Ήμασταν φίλοι πολλά χρόνια ξεκίνησε από μας η FlyByWire και ολοκληρωθήκαμε με τους 2 κιθαρίστες τον Αύγουστο.

- Μου στείλανε κάποιο σας τραγούδι demo. Αυτό ήταν και το ενδιαφέρον για να σας γνωρίσω από κοντά. Αυτό μου έκανε εντύπωση. Ουσιαστικά που κινήστε, σε ποιο είδος μουσικής?
Τώρα κάνουμε ένα συνδυασμό metal με alternative rock στοιχεία hip hop. Η μπάντα έχει μέχρι και DJ μέσα οπότε έχουμε sampler, βαριές κιθάρες

- Αναφέρεστε σε συγκεκριμένο κοινό?
Αυτή τη στιγμή δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο κοινό, είναι όποιος νιώσει κάτι και του αρέσει. Ούτε στους hip-hopάδες ούτε στους ροκάδες, σ όποιον έχει βρει κάτι και του αρέσει.

- Προσπαθείτε όμως σαν σχήμα να φτιάξετε μια δική σας ταυτότητα?
Ναι, προσπαθούμε αυτό που παίζουμε να έχει μια ταυτότητα ξεχωριστή, γι αυτό δεν μπορώ να πω ότι αναφέρομαι σ΄ένα είδος.

- Οι στίχοι σας είναι Ελληνικοί?
Οι στίχοι μας είναι Ελληνικοί και συνήθως είναι κοινωνικού και προσωπικού χαρακτήρα

- Και πολιτικού?
Πολιτική δεν ακουμπάμε, η κοινωνία το καλύπτει και αυτό. Θα μιλήσω για τους πολιτικούς, αλλά όχι συγκεκριμένα για κάποιον. Προς το παρόν ότι έχει γραφτεί δεν είναι στοχευμένο σε κάποιον. ΄Όταν μιλάω για την πολιτική αναφέρομαι και στον πολίτη και στον πολιτικό. Αναφέρομαι σε όλους μας,

- Αν σας καλούσε μια ομάδα να παίξετε, όπως είναι αντιπολιτική ανατρεπτική ομάδα φοιτητών, θα πηγαίνατε?
Το έχουμε κάνει ήδη. Πριν τις δημοτικές εκλογές μας ζήτησαν να παίξουμε σ ένα δήμο, όχι για τον υποψήφιο Δήμαρχο αλλά για τη νεολαία Νικαίας. Δεν είχε διοργανωθεί απ το Δήμο αλλά ήταν απ την ομάδα νεολαίας. Εννοείται ότι παίξαμε, όπου μας καλούν παίζουμε, αρκεί να μην χαρακτηριστούμε πολιτικά, γιατί δεν είμαστε πολιτικοποιημένοι.

- Έχετε γράψει κάποιο δίσκο ήδη ή μόνο σε demo κινήστε?
΄Εχουμε γράψει τέσσερα demo κομμάτια και μετά απ αυτό το live σήμερα θα ξεκινήσουμε να γράφουμε το δίσκο μας. Δηλαδή τα κομμάτια υπάρχουν απλά δεν έχουν ηχογραφηθεί.

- Έχετε βρει συγκεκριμένη εταιρεία που θα τα ηχογραφήσει?
Αυτή τη στιγμή η κίνηση για την ηχογράφηση θα ξεκινήσει από μας. Μιλάμε ήδη με τρεις εταιρείες, αλλά ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει το πού.

Photobucket- Κάποια κομμάτια σας θα κινηθούν μέσω διαδικτύου, ώστε να σας γνωρίσει ο κόσμος έστω και δωρεάν?
Εννοείται ότι αυτά τα 3 κομμάτια που έχομε ηχογραφήσει demo και άλλα 2 που είναι από πρόβες μας κυκλοφορούν όλα μέσω διαδικτύου και σ όλες μας τις συναυλίες έχω μαζί μου και το demo και το δίνω δωρεάν σε όποιον θέλει να το έχει να το ακούσει.

- Τελικά είναι παράξενος ο ήχος σας?
Ναι γιατί είναι διαφορετικά τα ακούσματα και των έξι στο συγκρότημα και συνδυάζονται πάρα πολύ καλά κι έχει σαν αποτέλεσμα ότι είναι κάπως περίεργο.

- Οπότε σας εύχομαι κι εγώ καλή συνέχεια, καλή δύναμη και θα τα πούμε επί σκηνής.




http://www.facebook.com/fbywband
http://www.myspace.com/fbyw
http://www.jumpingfish.gr/flybywire
http://www.facebook.com/pages/Fly-By-Wir...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου