ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...2 Δεκεμβρίου

1923 Μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της Opera, η Μαρία Κάλλας (Άννα Μαρία Καικιλία Σοφία Καλογεροπούλου 1923-1977), γεννήθηκε στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Στην ηλικία των εννέα ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και μετά από δύο χρόνια κέρδισε το πρώτο της βραβείο ως σολίστ σε παιδικό διαγωνισμό ενός ραδιοφωνικού σταθμού της Νέας Υόρκης. Το 1937, μετά το διαζύγιο των γονιών της, ακολούθησε την μητέρα της στην Αθήνα και γράφτηκε στο Εθνικό Ωδείο του Καλομοίρη και ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Έδωσε την πρώτη της παράσταση τον Απρίλιο του 1939 και τον Οκτώβριο του 1940 ξεκίνησε η συνεργασία της με την Λυρική Σκηνή Αθηνών. Το 1945 επέστρεψε στην Νέα Υόρκη για μια νέα καριέρα, όπου δεν στάθηκε τυχερή, αλλά γνωρίζεται με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Arena di Verona, Giovanni Zenatello και μεταβαίνουν στην Ιταλία. Αρχίζει τις εμφανίσεις της με σημαντικούς ρόλους όπως "La Gioconda", Isolde ("Tristan und Isolde"), κ.α. Δίνει κάποιες παραστάσεις στην Λατινική Αμερική και στις 7 Δεκεμβρίου του 1951 κερδίζει την αναγνώριση, ανοίγοντας την σεζόν στη La Scala του Μιλάνου με το "I Vespri Siciliani". Άρχισε η μεγάλη της πορεία με εμφανίσεις λίγο αργότερα στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στην Όπερα των Παρισίων, κ.α.


1999 Ο Αμερικανός Jazz κιθαρίστας Charlie Byrd (Charlie Lee Byrd 1925-1999) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών από την ασθένεια του καρκίνου. Ήταν από τους μουσικούς που επηρεάστηκαν πολύ από τον Django Reinhardt. Αφιερώθηκε κυρίως στην Bossa Nova και την παραδοσιακή μουσική της Βραζιλίας, την οποία σύστησε την δεκαετία του '60 στο Αμερικανικό κοινό. Το 1962 συνεργάστηκε με τον Αμερικανό Jazz σαξοφωνίστα Stan Getz για το κλασικό πλέον άλμπουμ "Jazz Samba".


1971 Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το τραγούδι "Black Dog" σε 7' βινύλιο. Ήταν μέρος του άλμπουμ "Led Zeppelin IV". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στη 294η θέση.


1973 Τα μέλη του Βρετανικού συγκροτήματος The Who συλλαμβάνονται στο Montreal του Καναδά, με την κατηγορία ότι κατέστρεψαν μία από τις σουίτες του ξενοδοχείο που διέμεναν. Πέρασαν τις επόμενες έξι ώρες στην φυλακή και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού πλήρωσαν πρόστιμο δύο χιλιάδες δολάρια.


2000 Οι The Beatles επιστρέφουν στο Νο1 του US Billboard 200 με την συλλογή τραγουδιών, που έχει τον τίτλο "1". Η έκδοση περιέχει 27 Νο1 τραγούδια τους. Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας θα πουλήσει πάνω από 550 χιλιάδες αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου