ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα... 29 Νοεμβρίου

1933 O Βρετανός πρωτοπόρος τραγουδιστής και τραγουδοποιός της Blues John Mayall γεννήθηκε στο MacClesfield. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '60 με τους John Mayall & the Bluesbreakers. Υπήρξε επιρροή και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Eric Clapton, Jack Bruce, Peter Green, Mick Taylor, κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "I'm Your Witchdoctor", "Parchman Farm", "Walking on Sunset", κ.α. Το 2005 τιμήθηκε με τον τίτλο Officer of the Order of the British Empire.


1924 Ο μεγάλος κλασικός Ιταλός συνθέτης Giacomo Puccini (Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini 1858-1924) απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών από την ασθένεια του καρκίνου, λίγο πριν ολοκληρώσει την όπερα Turandot . Έγραψε σημαντικές όπερες όπως "La Bohème" (1896), "Tosca" (1900) και "Madama Butterfly" (1904).


1976 Ο Rock n' Roll τραγουδιστής Jerry Lee Lewis προσπαθώντας να πετύχει ένα μπουκάλι σόδα με το όπλο του, πυροβολεί κατά λάθος στο στήθος τον μπασίστα του συγκροτήματος του Norman "Butch" Owens. Ευτυχώς ο Owens θα αναρρώσει, όμως θα ασκήσει δίωξη.


1986 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Bon Jovi και το τραγούδι "You Give Love a Bad Name''. Είναι μια δημιουργία των Jon Bon Jovi, Desmond Child και Richie Sambora. Είναι το πρώτο Νο1 του συγκροτήματος και μέρος του άλμπουμ "Slippery When Wet" που κυκλοφόρησε στις 18 Απριλίου.


2003 Οι U2, Peter Gabriel, Beyonce, Ms. Dynamite, Jimmy Cliff και τα εν ζωή μέλη των Queen πραγματοποιούν συναυλία στο Cape Town για την αφύπνιση των πολιτών της Νοτίου Αφρικής για την ασθένεια του AIDS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου