ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...26 Δεκεμβρίου


1939 Ο τραγουδοποιός και παραγωγός Phil Spector (Harvey Philip Spector) γεννήθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης. Την δεκαετία του '60 ασχολήθηκε κυρίως με "κοριτσίστικα συγκροτήματα" (The Ronettes, The Crystals, κ.α.) και είχε πάνω από 40 μεγάλες επιτυχίες στα charts. Το τραγούδι "You've Lost That Lovin' Feelin" που είχε συνθέσει παρέα με τους The Righteous Brothers το 1965, θεωρείται το πιο ραδιοφωνικό τραγούδι (Η.Π.Α) του 20ου αιώνα. Αργότερα συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Ike and Tina Turner, The Beatles ("Let It Be"), John Lennon ("Imagine"), George Harrison, κ.α. Το περιοδικό Rolling Stone τον συμπεριλαμβάνει στη λίστα "The 100 Greatest Artists of All Time". Το 1989 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2003, πυροβολεί και σκοτώνει την ηθοποιό Lana Clarkson στην βίλα του στη Καλιφόρνια. Κατηγορείται για φόνο δευτέρου βαθμού. Στην πρώτη δίκη το 2007 αθωώνεται και το 2009, σε επανάληψη της δίκης, καταδικάζεται σε φυλάκιση 19 χρόνων...


1963 Ο Lars Ulrich, ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του heavy metal συγκροτήματος Metallica, γεννήθηκε στο Gentofte της Δανίας.


1963 Κυκλοφορεί στην Αμερική από την Capitol Records, το single των The Beatles "I Want to Hold Your Hand" και στη πίσω πλευρά (b-side) το "I Saw Her Standing There". Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα "The Rock and Roll Hall of Fame's 500 Songs that Shaped Rock and Roll".


1968 Οι Led Zeppelin δίνουν την πρώτη συναυλία στα πλαίσια της πρώτης τους περιοδείας στην Αμερική, στο McNichols Arena του Denver. Είναι support συγκρότημα στους Vanilla Fudge και MC5.


2003 Η περιοδεία του Bruce Springsteen Rising Tour μαζί με τους E Street Band κάνει ρεκόρ εισπράξεων με 115.9 εκατομμύρια δολάρια και χαρακτηρίζεται ως η πιο κερδοφόρα της χρονιάς. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Celine Dion, με εισπράξεις 80.5 εκατομμύρια δολάρια από 145 παραστάσεις στο Caesars Palace στο Λας Βέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου