ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...9 Σεπτεμβριου

1941 Ο Αμερικανός Soul τραγουδιστής Otis Redding (Otis Ray Redding, Jr. 1941-1967) γεννήθηκε στο Dawson της Georgia. Αποκαλείται και Βασιλιάς της Soul. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989, στο Songwriters Hall of Fame το 1994 ενώ το 1999 τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Το 2008 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The Greatest Artists of All Time", το όνομα του βρέθηκε στην όγδοη θέση. Δημοφιλή τραγούδια του: "Try a Little Tenderness", "Shake" και "(Sittin' On) The Dock of the Bay", το οποίο ηχογραφήθηκε τρεις ημέρες πριν τον θάνατο του. Το όνομα του θεωρείται συνώνυμο της Soul μουσικής.

1967 Οι Sam & Dave κυκλοφορούν στην Αμερική το τραγούδι "Soul Man", το οποίο λίγο αργότερα τους χάρισε το βραβείο Grammy "Best Performance - Rhythm & Blues Group". Τα επόμενα χρόνια θα τραγουδηθεί από πολλούς καλλιτέχνες όπως James Brown, Blues Brothers, Lou Reed & Sam Moore, κ.α. Το τραγούδι είχαν γράψει οι Isaac Hayes και David Porter.

1971 Κυκλοφορεί στην Αμερική το δεύτερο σόλο άλμπουμ του John Lennon, με τον τίτλο "Imagine". Ηχογραφήθηκε στα Ascot Sound και Record Plant Studios της Νέας Υόρκης, από τις 23 Ιουνίου έως και τα τέλη Ιουλίου. Θεωρείται ο πιο δημοφιλής προσωπικός του δίσκος. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στη 76η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Imagine", "Jealous Guy", κ.α. Ήταν το πρώτο Νο1 άλμπουμ του Lennon στο Billboard.

1978 Στο Top Hat Ballroom του Δουβλίνου οι νεαροί τότε U2 συμμετέχουν σε συναυλία των Stranglers σαν support συγκρότημα. Δεν είχαν δικά τους καμαρίνια και ο Bono και η παρέα του άλλαξαν πίσω από τα ηχεία. Η αμοιβή τους ήταν 50 λίρες.

2008 Σε συναυλία των Oasis στο Toronto του Καναδά, ένας θαυμαστής ξεφεύγει από την ομάδα φρούρησης, ανεβαίνει στην σκηνή και πέφτει πάνω στον Noel Gallagher τον οποίο ρίχνει κάτω και του σπάει μερικά πλευρά. Μετά το τέλος της συναυλίας, ο Noel μεταφέρεται στο Toronto General Hospital. Ο νεαρός, Daniel Sullivan, συνελήφθη από την αστυνομία. Στις 21 Απριλίου του 2010, θα καταδικαστεί σε 12 μήνες κατ' οίκον περιορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου