ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σημερα...10 Σεπτεμβριου

1950 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Joe Perry (Anthony Joseph Perry) γεννήθηκε στη Lawrence της Μασαχουσέτης. Οι γονείς του ήταν Πορτογάλοι και ο παππούς του άλλαξε το όνομα τους από Pereira σε Perry, μόλις μετανάστευσαν στην Αμερική. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα Aerosmith από το 1971 μέχρι και σήμερα. Από το 1979 έως και σήμερα έχει κυκλοφορήσει και πέντε σόλο άλμπουμ με το συγκρότημα που δημιούργησε, The Joe Perry Project. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στη 48η θέση. Το όνομα του, μαζί με των υπόλοιπων μελών του γκρουπ, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001. Οι πωλήσεις του συγκροτήματος ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν τιμηθεί με 31 βραβεία, μεταξύ αυτών 7 American Music Awards και 4 Grammy Awards.

1984 Ο βασικός κιθαρίστας του δημοφιλούς Αμερικανικού συγκροτήματος Kings of Leon, Matthew Followill (Cameron Matthew Followill), γεννήθηκε στην Oklahoma των Η.Π.Α. Σπούδασε μουσική από την ηλικία των 10 και όταν παράτησε το σχολείο, τα ξαδέρφια του Nathan, Caleb και Jared Followill του ζήτησαν να ενσωματωθεί στο συγκρότημα.

2005 Ένας από τους πιο σημαντικούς Blues κιθαρίστες, ο Clarence "Gatemouth" Brown (1924-2005), απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών στο σπίτι του αδερφού του στο Texas, από την ασθένεια του καρκίνου. Το 1982 είχε κερδίσει το βραβείο Grammy "Best Traditional Blues Album" για το "Alright Again!". Το παίξιμο του επηρέασε πολλούς κιθαρίστες, όπως οι Albert Collins, Guitar Slim, J.J. Cale, Frank Zappa.

1975 Οι Kiss κυκλοφορούν το τέταρτο άλμπουμ τους, με τον τίτλο "Alive!". Περιέχει τραγούδια από τα τρία προηγούμενα άλμπουμ τους, "Kiss", "Hotter Than Hell" και "Dressed to Kill", σε ζωντανές εκτελέσεις. Περιείχε τραγούδια όπως "Hotter Than Hell", "Firehouse", "Rock and Roll All Nite", κ.α.

1979 Σε μια συναυλία της στην Φλωρεντία της Ιταλίας η Patti Smith ανακοινώνει πως αποσύρεται από τις ζωντανές εμφανίσεις για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια της. Θα επιστρέψει δέκα χρόνια περίπου μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου