ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...6 Σεπτεμβριου

1944 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Roger Waters (George Roger Waters) γεννήθηκε στο Surrey. Είναι δημοφιλής σαν ο βασικός τραγουδοποιός, μπασίστας και τραγουδιστής του Progressive Rock συγκροτήματος Pink Floyd. Μετά την αποχώρηση του Syd Barrett από το γκρουπ, το 1968, πήρε τα ηνία του συγκροτήματος μέχρι το 1985 όπου αποχώρησε λόγω καλλιτεχνικών διαφορών με τα υπόλοιπα μέλη. Ακολούθησε σόλο καριέρα κυκλοφορώντας, μέχρι το 1992, τρία σόλο άλμπουμ. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τους Pink Floyd, κυρίως την δεκαετία του '70, με άλμπουμ όπως "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" και "The Wall". Οι πωλήσεις των άλμπουμ τους ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα.

1971 Η Ιρλανδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Dolores O'Riordan (Dolores Mary Eileen O'Riordan) γεννήθηκε στο Limerick. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο Rock συγκρότημα The Cranberries. Το 2003 και αφού το συγκρότημα είχε διαλυθεί, κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο "Are You Listening?". Το 2009, κατά την διάρκεια της περιοδείας της για την προώθηση του δεύτερου άλμπουμ της "No Baggage", ανακοίνωσε την επανένωση του του συγκροτήματος. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Dreams", "Zombie", "Just My Imagination", κ.α.

1965 Οι The Rolling Stones ηχογραφούν στα RCA Studios του Hollywood, το τραγούδι "Get Off My Cloud". Ήταν μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards. Θα ανέβει στο Νο1 των Βρετανικών Single Charts στις 4 Νοεμβρίου, ενώ δύο ημέρες αργότερα θα φτάσει και στην κορυφή του US Billboard Hot 100.

1971 Στην πρώτη θέση του US Billboard 200 βρίσκεται η Carole King με το άλμπουμ "Tapestry". Έμεινε στην κορυφή των charts για 15 εβδομάδες. Οι πωλήσεις του, μέχρι σήμερα, έχουν ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1972 κέρδισε τα βραβεία Grammy, "Album of the Year", "Best Female Pop Vocal Performance" και "Record of the Year" για το τραγούδι "It's Too Late" και το βραβείο "Song of the Year" για το τραγούδι "You've Got a Friend".

1988 Οι Metallica κυκλοφορούν στην Αμερική το τέταρτο άλμπουμ τους "And Justice For All". Ήταν το πρώτο άλμπουμ τους με μπασίστα τον Jason Newsted. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One", "Harvester of Sorrow", "Eye of the Beholder", κ.α. Το τραγούδι "One", είναι το πρώτο του συγκροτήματος που απέσπασε βραβείο Grammy, το "Best Metal Performance".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου