ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...25 Ιουλίου

1950 Ο Βρετανός μπασίστας Mark Clarke γεννήθηκε στο Λίβερπουλ. Υπήρξε μέλος των Colosseum από το 1970 έως και το 1972. Ενσωματώθηκε για λίγο με τους Uriah Heep και συμμετείχε στο άλμπουμ τους "Demons & Wizards" μόνο σε ένα τραγούδι, το "The Wizard". Συνεργάστηκε με συγκροτήματα όπως: Natural Gas, The Monkees, κ.α.

1951 Ο Αμερικανός μπασίστας και μέλος των Earth Wind & Fire, Verdine White, γεννήθηκε στο Chicago. Είναι δημοφιλής για την γεμάτη ενέργεια σκηνική του παρουσία. Μαζί με τους Earth Wind & Fire κέρδισε έξι βραβεία Grammy, έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 50 χρυσά και πλατινένια άλμπουμ και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1995 Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Nina Simone, ενώ βρισκόταν στην πίσω αυλή του σπιτιού της στην Νότια Γαλλία, πυροβολεί δύο έφηβους του διπλανού σπιτιού, οι οποίοι κολυμπούσαν στην πισίνα και έκαναν φασαρία. Η Simone τους είχε ζητήσει δύο φορές να μην κάνουν τόση φασαρία αλλά εκείνοι συνέχισαν. Ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε ελαφρά και η Simone κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 4.600 δολαρίων και μια αποζημίωση στην οικογένεια του τραυματισμένου αγοριού. Επιπλέον καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή και υποχρεωτικές ψυχολογικές συνεδρίες, όπου διαπιστώθηκε πως η Simone ήταν "ανίκανη να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των πράξεών της".

1999 Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Woodstock '99, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, και κατά την διάρκεια της εμφάνισης των Red Hot Chili Peppers ξεσπάνε αρκετές εστίες φωτιάς. Νωρίτερα μια ομάδα υποστηρικτών της ειρήνης είχαν μοιράσει στο κοινό κεριά για να τα ανάψουν κατά την εκτέλεση του τραγουδιού "Under the Bridge". Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία όταν πήρε φωτιά ο ένας πύργος ήχου από τα διάφορα σκουπίδια που καιγόντουσαν γύρω. Οι Red Hot Chili Peppers βγήκαν ξανά στην σκηνή, για ένα encore, και ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσαν ήταν και το "Fire" του Jimi Hendrix. Αργότερα ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Anthony Kiedis, δήλωσε πως το τραγούδι δεν ήταν για να ενθαρρύνουν το κοινό αλλά είχε ζητηθεί από την αδερφή του Jimi Hendrix να παιχτεί προς τιμή του.

2003 Ο Βρετανός τραγουδιστής των συγκροτημάτων The Libertines και Babyshambles, Pete Doherty, συλλαμβάνεται και κατηγορείται για διάρρηξη. Ο Doherty είχε διαρρήξει το διαμέρισμα του φίλου του και συνεργάτη στους Libertines, Carl Barât, στο κέντρο του Λονδίνου από όπου έκλεψε μια συλλεκτική κιθάρα, ένα laptop, ένα video recorder, ένα CD player, διάφορα πνευστά μουσικά όργανα και βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου