ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...27 Ιουλίου

2001 Ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του Southern Rock συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, ο Leon Wilkeson (Leon Russell Wilkeson 1952-2001), απεβίωσε από ασθένεια των πνευμόνων σε ηλικία 49 ετών στην Florida των Η.Π.Α. Υπήρξε ενεργό μέλος του συγκροτήματος από το 1972, συμμετέχοντας στην μεγάλη τους πορεία την δεκαετία του '70 με τραγούδια-επιτυχίες όπως τα "Free Bird" και "Sweet Home Alabama". Το 1977 ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επιβίωσαν από το αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε την ζωή σε πολλά μέλη του συγκροτήματος. Ο Wilkeson είχε σπάσει σε πολλά μέρη το αριστερό του χέρι και δεν μπόρεσε ποτέ να αναρρώσει ολοκληρωτικά. Τις δεκαετίες του '80 και '90 συνέχισε να δίνει παραστάσεις με τα μέλη των Lynyrd Skynyrd που είχαν επιβιώσει από το δυστύχημα.

1976 Ύστερα από πολύχρονη δικαστική διαμάχη, ο John Lennon αποκτά την πράσινη κάρτα που του επιτρέπει να παραμείνει μόνιμα στις Η.Π.Α.

1976 Η Tina Turner, ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης διαζυγίου, χωρίζει με τον Ike Turner, ύστερα από 16 χρόνια γάμου. Η καλλιτεχνική συνεργασία τους ήταν επιτυχημένη, αλλά η τραγουδίστρια ήταν συχνά θύμα σωματικής βίας - γεγονός που την οδήγησε στην απόφαση του διαζυγίου.

1983 Οι Metallica, στα πλαίσια της πρώτης τους μεγάλης περιοδείας Kill 'em all for one, δίνουν παράσταση στο Royal Manor του New Jersey της Νέας Υόρκης. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί Channel Club της Μασαχουσέτης στις 22 Ιανουαρίου του 1984.

1984 Η ταινία "Purple Rain" με πρωταγωνιστή τον Prince, κάνει πρεμιέρα στο Hollywood. Είναι η πρώτη εμφάνιση του τραγουδιστή στην μεγάλη οθόνη. Στην ταινία ακούγονται τραγούδια όπως τα "Purple Rain" και "When Doves Cry". Κέρδισε το βραβείο Oscar, "Best Original Score".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου